LG: s ThinQ AI-tv 2019 får Apple HomeKit, AirPlay 2-support

Äger du en av LG: s nya ThinQ AI-utrustade TV-apparater? Om du också använder Apple-enheter har vi några goda nyheter.

LG på torsdagen började rulla ut Apple AirPlay 2 och HomeKit-support till några av sina 2019-TV-apparater med ThinQ AI-teknik via en firmwareuppdatering. Det betyder att dessa TV-apparater nu kommer att spela mycket trevligare med Apple-enheter.

Med tillägget av HomeKit-stöd kan du använda Home-appen på din iOS-enhet eller Siri röstkommandon för att slå på och stänga av din TV, skruva upp och ner volymen och ändra ingången. För att prova det måste du först lägga till din TV i appen Home. Därifrån kan du också inkludera din TV i anpassade automatiseringar, som att stänga av den automatiskt när du lämnar huset.

LG säger att det är den första globala TV-tillverkaren som stöder HomeKit.

Under tiden låter AirPlay 2 dig enkelt strömma innehåll från din iPhone, iPad eller Mac till din TV. Det inkluderar filmer och TV-program, foton, musik och podcasts.

“Användare kan streama sina favoritfilmer och TV-program från Apple TV-appen och andra videoappar samt visa foton direkt på sina LG AI-TV”, skrev LG i ett pressmeddelande. “Användare kan också spela Apple Podcasts, Apple Music och musik från sitt bibliotek eller andra streamingtjänster via deras LG AI TV och andra AirPlay 2-kompatibla högtalare i sitt hem samtidigt – allt i synk.”

LG sa att dessa funktioner kommer att finnas tillgängliga på sina senaste ThinQ AI-aktiverade OLED-, NanoCell- och UHD-TV-apparater. Företaget denna vecka började lansera firmwareuppdateringen till OLED- och NanoCell-apparater med planer på att leverera den till TV-apparater i mer än 140 länder under de kommande veckorna.

Relaterade Artiklar

Back to top button