LG: s luftreningsmask är här: Hur den fungerar, kan du köpa den?

Masker har blivit en integrerad del av alla våra liv mitt i Covid-19-pandemin. LG tar eventuellt detta tillfälle att introducera PuriCare Wearable Air Purifier som också fungerar som en mask. Faktum är att den här LG-produkten fungerar när du bär den som en mask i ansiktet. Det är första gången varumärket tillkännager en produkt som den här. För den bärbara bärbara luftrenaren tar LG ledtrådar från sitt befintliga sortiment av luftrenare som de säljer på flera marknader.

Hur fungerar det?

PuriCare Wearable Air Purifier använder ett par HEPA-utbytbara filter som liknar de filter som används i företagets luftreningsprodukter. Den levereras också ihop med batteridrivna fläktar som påstås hjälpa användare att andas. Luftreningsmasken innehåller också sensorer som detekterar när en användare andas in eller ut och justerar fläktarnas hastigheter därefter så att användaren inte möter problem med att andas med masken på.

Företaget hävdar att dubbla fläktar “tillåter användare att ta in ren, filtrerad luft medan den patenterade andningssensorn känner av användarens andningscykel och volym och justerar de dubbla trehastighetsfläktarna därefter.” LG hävdar också att “fläktarna automatiskt påskyndar för att underlätta luftintaget och sakta ner för att minska motståndet vid utandning för att göra andningen enkel.”

LG PuriCare Wearable sägs passa tätt på användarens ansikte och minska luftläckaget runt näsan och hakan. “Designen gör det också möjligt att bära enheten bekvämt i flera timmar”, hävdar företaget.

Masken innehåller också UV-LED-lampor som dödar skadliga bakterier. LG ThinQ-mobilappen meddelar användaren när filtren behöver bytas ut för maximal prestanda. Appen finns på både Android och iOS. LG hävdar att alla komponenter i masken är utbytbara och återvinningsbara.

PuriCare Wearable Air Purifier levereras packad med ett 820mAh batteri som påstod sig erbjuda upp till åtta timmars användning i lågeffektläge. I högeffektläge kan det ta cirka två timmar.

LG tillkännagav PuriCare Wearable Air Purifier redan i juli månad. Enligt en rapport från The Korea Herald sa företaget vid tillkännagivandet att det kommer att donera cirka 2000 av dessa enheter till ett universitetssjukhus i Seoul i syfte att hjälpa medicinsk personal “mitt i den långvariga COVID-19-pandemin”. Läkare och läkare har svårt att bära mask under långa timmar, LG vill hjälpa dem med sin bärbara luftreningsmask.

Med den bärbara luftreningsmask vill LG ersätta de “inkonsekventa” hemlagade masker som bärs av många och även engångsmaskar. Företaget markerar inte om luftreningsmasken har utformats som svar på Covid-19-pandemin.

Express Tech är nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@expresstechie) och håll dig uppdaterad med de senaste tekniska nyheterna.

Kan du köpa den? Och när?

LG har hittills inte avslöjat släppdetaljer om den bärbara luftreningsmasken men nämner att den kommer att finnas tillgänglig på utvalda marknader under fjärde kvartalet. Varumärket har inte heller avslöjat prissättningen på masken. Företaget har tillkännagett att visa upp luftreningsmasken vid IFA 2020.

Relaterade Artiklar

Back to top button