LG presenterar Puricare Air Purifier Face Mask

Ansiktsmasker är här för att stanna, och teknikföretag är angelägna om att dra fördel genom att erbjuda oss andningsskydd långt utöver vad engångs ansiktsmasker kan uppnå. LG avslöjade just sitt första seriösa försök att förse oss med “personlig ren luft.”

Genom att använda IFA 2020 som en lanseringsplats introducerar LG PuriCare Wearable Air Purifier. Det är en ansiktsmask, men lovar att ge en frisk tillförsel av ren luft till den som bär den i timmar. Det uppnås genom en kombination av två H13 HEPA-filter och dubbla fläktar, som drivs av ett uppladdningsbart batteri.

LG Puricare bärbar luftrenare

LG inbyggde sin patenterade andningssensor för att automatiskt justera Puricare baserat på “bärarens andningscykel och volym.” Varje fläkt har tre hastighetsinställningar, som justeras för att gå långsammare eller snabbare beroende på om bäraren andas in eller ut för att minska ansträngningen för att helt enkelt andas normalt. Batteriet som driver masken är bara 820 mAh, men LG hävdar att det räcker för åtta timmars filtrerad luft.

Förutom att täcka näsan och munnen, säger LG att masken kommer att vara bekväm att bära i timmar. När den inte bärs kan masken placeras i sitt fall där den laddas och utsätts för UV-LED-lampor för att döda eventuella bakterier före nästa användning. LG kopplade också fallet till sin mobilapp för ThinQ Android och iOS, så att användaren kan informeras när HEPA-filter behöver bytas ut.

Som The Verge rapporterar kommenterar LG ännu inte hur effektiv Puricare-masken är för att bromsa spridningen av coronavirus. Företaget väntar på att testningen ska slutföras och certifiering beviljas innan ytterligare information ges. Vi vet inte ännu när masken kommer att göras tillgänglig för köp eller hur mycket den kommer att kosta, men LG har föreslagit att den kommer att lanseras före slutet av 2020.

Relaterade Artiklar

Back to top button