LG G8X ThinQ lÄter dig lÀtta pÄ trenden för fÀllbara telefoner

LG G8X ThinQ lÄter dig lÀtta pÄ trenden för fÀllbara telefoner

BERLIN — Även om 2019 har varit den vikbara telefonens Ă„r har vi inte sett nĂ„gon göra en vĂ€g till USA.

Huawei Mate X var aldrig avsedd att lanseras i USA, men det nuvarande politiska klimatet gör det desto mer osannolikt. Samsung var tvungen att skjuta upp lanseringen av Galaxy Fold efter att flera granskare upplevt problem med skÀrmen, men det Àr nu planerat att slÀppas senare i Är. Och medan LG slÀppte den dubbla skÀrmen LG V50 5G ThinQ i Korea tidigare i Är kommer den inte att slÀppas i USA.

Men frukta inte, amerikanska konsumenter. LG har ett annat alternativ för dubbelskÀrmsentusiaster: LG G8X ThinQ med Dual Display, som den visade hÀr pÄ IFA.

Den dubbla skÀrmen Àr dock inte en hopfÀllbar telefon. G8X Àr en traditionell smartphone som hamnar i ett fodral med en sekundÀr skÀrm. VÀskan har ett 360-graders gÄngjÀrn, sÄ att du kan anvÀnda det i tÀltlÀge eller med skÀrmarna bak-mot-rygg för assisterade selfies. Det Àr inte lika sexigt som Mate X eller Galaxy Fold, men det Àr praktiskt. Vad du tappar med den stora mittramen uppnÄs med ökad hÄllbarhet och möjligheten att ta bort det sekundÀra displayfodralet nÀr det inte behövs.

LG G8X

G8x ThinQ har en 6,4-tums OLED pÄ handenheten och en medföljande 6,4-tums skÀrm pÄ Dual Display. Handenhetens display har en optisk fingeravtryckssensor, sÄ att du kan lÄsa upp telefonen nÀr fodralet Àr pÄ i nÄgon position.

Även om endast handenheten har en framĂ„triktad kamera, har bĂ„da ett litet tĂ„rfall pĂ„ toppen av skĂ€rmen. LG gjorde detta för att bevara fĂ€rgnoggrannheten mellan enheterna över tid, men det ser lite udda ut. OmslagsskĂ€rmen kommer in pĂ„ 2,1 tum; det visar aviseringar och lĂ„ter dig svara pĂ„ samtal.

LG G8x ThinQ

Precis som sin föregÄngare drivs G8X av en Qualcomm 855-processor. Det finns 6 GB RAM ombord samt 128 GB lagringsutrymme. Om du behöver mer utrymme ingÄr en microSD-kortplats. Batterikapaciteten kommer in pÄ 4000 mAh, vilket ska hÄlla dig hela dagen nÀr du anvÀnder handenheten ensam, men nÀr Dual Display Àr ansluten förvÀntar du dig att batteriets livslÀngd minskas med 20 till 30 procent. En 16,8 W laddare ingÄr i förpackningen för snabb laddning, men telefonen stöder Qualcomm QuickCharge 4.0 med en tredjepartsadapter.

LG G8x ThinQ

Kamera- och ljudkvaliteten Àr lika imponerande pÄ G8X ThinQ. LG Àr en av fÄ tillverkare som fortsÀtter att inkludera hörlursuttag pÄ sina telefoner. G8X har ocksÄ 32-bitars Hi-Fi Quad DAC, DTS: X 3D Virtual surround och Meridian.

Den bakre stacken har en 12MP-sensor med optisk bildstabilisering och en 13MP Super-vidvinkelsensor. Den frÀmre linsen kommer in pÄ 32MP.

En av de största förÀndringarna pÄ G8X Àr anvÀndargrÀnssnittet. Den trötta LG UX fÄr en fullstÀndig översyn och Àr helt underbar; det Àr mycket mer raffinerat och erbjuder mer kontrast och vitt utrymme. Det finns ocksÄ specialfunktioner speciellt för Dual Display, till exempel ett uppdaterat tangentbord som lÄter dig skÀrmdocka och bifoga en bild pÄ den andra skÀrmen med en knapptryckning, en spelkontroll som kan konfigureras till valfritt spel och nya gester för att flytta objekt mellan skÀrmar.

LG bekrÀftade att LG G8X ThinQ kommer att finnas tillgÀngligt i USA i Är men har inte meddelat lanseringsdatum. PrissÀttning Àr ocksÄ okÀnd vid denna tidpunkt, Àven om LG sÀger att bÀrare kommer att ha möjlighet att sÀlja G8X som en fristÄende telefon eller medföljer Dual Display.