Lenovo visar första 5G-bÀrbara datorn, lanserar nya konsumentdatorer

Lenovo visar första 5G-bÀrbara datorn, lanserar nya konsumentdatorer

Lenovos efterlÀngtade 5G-dator har ett namn och ett pris, men inte en trÄdlös operatör Àn.

CES 2020 Bug Art

Lenovo Yoga 5G, den första 5G-aktiverade PC: n i USA, kommer att börja med $ 1 499 och stödja bÄde millimetervÄg och 5G under 6 GHz. Det betyder att det potentiellt kan fungera pÄ alla 5G-operatörer i USA, Àven om Lenovo inte har avslöjat vilken operatör som stöder den.

Yoga 5G, som debuterade pÄ Computex 2019, körs pÄ en 5G-variant av Qualcomms Snapdragon 8cx-processor, som vi först sÄg i slutet av 2018. Samsung Galaxy Book S, som tillkÀnnagavs i augusti men fortfarande inte sÀljs, var den första 8cx-baserade bÀrbara datorn som tillkÀnnagavs. 8cx levererar en tvÄfaldig uppgradering av grafikprestanda och en 40-procentig ökning av CPU-prestanda jÀmfört med Snapdragon 850 sett i Samsung Galaxy Book 2, enligt Qualcomm. PÄ Computex gjorde Qualcomm en demo som visar att 8cx publicerar bÀttre applikationsprestanda Àn en Intel Core i5-8250U, och Windows Central sÀger att chipet slog Core i5 i riktmÀrken.

Det kommer att bli viktigt. Qualcomm-baserade Windows-bĂ€rbara datorer har verkligen kĂ€mpat med prestanda sedan de kom ut, eftersom mĂ„nga tredjepartsapplikationer och -drivrutiner inte körs naturligt och systemet inte kan emulera 64-bitars Intel-appar – Ă€ndĂ„ Ă„tminstone. Vi tyckte att dĂ„lig prestanda och appkompatibilitet var det stora problemet med den Qualcomm-baserade Microsoft Surface Pro X.

NÀr det gÀller andra funktioner, sÀger Lenovo att Yoga 5G har en 400-nit, 14-tums 1080p-skÀrm, samt en IR-kamera och en fingeravtryckslÀsare. Lenovo betygsÀtter det i 24 timmars batteritid. Den har 8 GB RAM-minne och antingen 256 GB eller 512 GB lagringsutrymme. Portarna Àr mycket begrÀnsade: bara tvÄ USB Type-C, ett ljuduttag och en SIM-kortplats. Den vÀger 2,97 pund.

De möjliga 5G-serviceplanerna kommer att spela en viktig roll för om nÄgon plockar upp Yoga 5G. Anslutna bÀrbara datorer har inte sÄlts bra i USA tidigare eftersom de har varit knutna till operatörer, med dyra serviceplaner och sÄlt via operatörskanaler, vilket inte Àr dÀr folk normalt fÄr sina bÀrbara datorer. Det har varit mycket lÀttare att bara köra en hotspot pÄ din telefon.

Lenovo Yoga 5G i surfplattelÀge

Yoga 5G tar ett steg framÄt mot att göra 5G lÀttare att registrera sig genom att inkludera ett e-SIM-kort, vilket i teorin innebÀr att du kan ansluta valfri operatör utan att behöva installera ett fysiskt SIM-kort. Den olösta frÄgan Àr om amerikanska operatörer gör det smidigt och enkelt att registrera sig för en rad serviceplaner direkt pÄ din bÀrbara dator. Tidigare erfarenhet sÀger tyvÀrr nej.

Lenovo visar nya bÀrbara datorer för konsumenter

Tillsammans med 5G-flaggskeppet spinner Lenovo ut flera nya konsumentbÀrbara datorer, allt frÄn $ 279 till $ 1 209,99.

De billigaste Àr Chromebooks: IdeaPad Duet, som kommer till 279 $ i maj, och IdeaPad Flex 5, som kommer till $ 359,99 i juni. Duetten Àr verkligen en 10,1-tums surfplatta med ett inkluderat, avtagbart tangentbord. Den driver en Mediatek Helio P60T-processor, har 4 GB RAM och 128 GB lagringsutrymme och vÀger mindre Àn ett pund utan tangentbordet. Den har en 2-megapixel framÄtvÀnd kamera, en 8-megapixel bakÄtvÀnd, USB-C och Wi-Fi.

Lenovo IdeaPad Duet

Vid $ 279 bryter duetten in i en tom mellanvÀg, som saknat Android-surfplattor de senaste Ären, kommer in strax under priset pÄ bas-iPad. Utan tangentbordet kan det hÀr mycket vÀl vara den Android-surfplatta för mellanregister som mÄnga Apple-undvikare letar efter.

Flex 5 Àr en mer traditionell clamshell Chromebook, som vÀger 2,97 pund och har en 13-tums HD-pekskÀrm och upp till en 10: e generationens Intel Core i5-10210U-processor. Med 4 GB RAM, en MicroSD-kortplats och tre USB-portar Àr det din arbetsdag, skoldag Chromebook.

Lenovo IdeaPad Flex 5

Den nya Yoga Slim 7 finns i tre olika varianter. Det finns en $ 849, 14-tums AMD Ryzen 4000-baserad version och 14- och 15-tums Intel-versioner som börjar pÄ $ 1 209,99. Dessa Àr smala, 3 till 3,5 pund bÀrbara datorer med nÄgra intressanta designalternativ. (Den 14-tums Intel-versionen tillÄter till exempel metall- eller tygfodral med plast- eller 4K Dolby Vision-glasdisplayer.)

Lenovo Yoga Slim 7 14-tums

Yogorna Ă€r anstĂ€ndigt vĂ€lutrustade med portar, med USB Type-A och Type-C Thunderbolt, samt SD-kortplatser, HDMI-portar och ljuduttag. De har de senaste Wi-Fi 6-nĂ€tverks- och IR-kamerorna för Windows Hello. Och de finns i fĂ€rger fotgĂ€ngare och exotiska: grĂ„, “mossa” och “orkidĂ©.” I allmĂ€nhet verkar de vara solida produktivitets- och kreativitetsmaskiner. BĂ„da kommer ut i april.