Lenovo uppgraderar smarta skärmar med Google Assistant

BERLIN – I stället för att skapa en helt ny serie smarta hemenheter har Lenovo gett sina befintliga uppdateringar genom att integrera Google Assistant.

Smart Tab M8 och Yoga Smart Tab är utrustade med Google Assistant Ambient Mode – en ny Google-funktion som använder AI för att visa förslag via den alltid på skärmen baserat på din användning, till exempel pendeltider eller kalendermöten.

Smart Display 7 med Google Assistant är emellertid mindre och mer bärbar än sin föregångare, så att du kan placera den var som helst i hemmet utan att offra för mycket kontrautrymme.

Här på IFA tippade Lenovo också ett nytt AR-spel för Lenovo Mirage.

Lenovo Smart Display 7 med Google Assistant

Den senaste Lenovo Smart Display har 6,10 x 6,92 tum och har ett mindre fotavtryck och mindre ramar än originalmodellen, så det tar inte för mycket utrymme på köksbänken eller nattduksbordet.

På framsidan finns en 7-tums pekskärm med 1024 gånger 600 upplösning. Under bildskärmen finns två 5-watts framåtvända högtalare täckta i ett ljusgrått tyg, liknande Lenovo Smart Clock ($ 39,00 på Walmart). På toppen finns en 2MP vidvinkelkamera som levereras med en mekanisk slutare och mikrofonavstängningsknapp för integritet.

Lenovo Smart Display 7 med Google Assistant

Du kan interagera med Smart Display med röstkommandon från Google Assistant och pekskärmen. Be Google om vädret och nyheterna, eller använd det för att ställa in påminnelser och tidtagare och styra ytterligare smarta enheter i hela hemmet. Du kan också använda den för underhållning, från YouTube-videor till spellistor för musik. Med den ovannämnda kameran och mikrofonen har du också möjlighet att ringa röst- eller videosamtal.

Lenovo Smart Display 7 anländer i oktober för $ 129,99.

Lenovo Smart Tab M8 Med Google Assistent

Smart Tab M8 har en 8-tums HD IPS-skärm med en upplösning på 1 280 x 800 pixlar. Den har en 2MP-kamera på framsidan och en 5MP autofokus bakre kamera. På sidan finns dubbla högtalare inställda med Dolby Atmos. Den levereras också med dubbla mikrofonarrayer och röstigenkänning för fjärrfält. När det gäller färgtillgänglighet erbjuder Lenovo M8 i Onyx Black eller Platinum Grey.

Under huven finns en MediaTek A22 Tab, fyrkärnig, 2 GHz processor för spel och streaming av video tillsammans med ett 5.000 mAh batteri. När det gäller minne kommer den med 2 GB RAM och valet mellan 16 GB eller 32 GB lagringsutrymme.

Lenovo Smart Tab M8 Med Google Assistent

Med ensam är Tab M8 en surfplatta, den medföljande Smart Charging Station förvandlar den till en smart hemassistent. Laddstift på sidan av surfplattan gör det enkelt att snabbt ansluta den till dockan, vilket möjliggör Google Assistent-läge, där du kan använda röstkommandon för att ställa frågor, spela musik och styra dina andra smarta hemenheter. Den alltid på-skärmen visar också innehåll med en överblick, som kalendermöten, aviseringar och mer.

Smart Tab M8 kommer att finnas tillgänglig i oktober för 119,99 USD.

Lenovo Yoga Smart Tab med Google Assistant

Lenovo Yoga Smart Tab har en 10,1-tums FHD IPS-skärm på framsidan med en 5MP-kamerasensor med fast fokus och 86 graders vidvinkelobjektiv. På baksidan finns en 8MP autofokuslins och kickstand som kan placeras på fyra olika sätt, så du behöver inte köpa en docka eller annat tillbehör för handsfree-användning.

Yoga Smart Tab innehåller också dubbla JBL-högtalare med 2 watt och tre digitala mikrofoner. Den är 9,52 tum bred och 6,53 tum lång, vilket är tillräckligt stort för att njuta av innehåll men också verkar tillräckligt bekvämt för att ta med dig på språng.

Lenovo Yoga Smart Tab med Google Assistant

När det gäller prestanda är surfplattan utrustad med en Qualcomm Snapdragon 439 och kör Android 9.0 Pie. Dess 7.000 mAh batteri räcker upp till 11 timmar när du surfar på nätet och upp till 10 timmar för videouppspelning. När det gäller minne kommer det i två olika konfigurationer: 3 GB RAM med 32 GB lagringsutrymme eller 4 GB med 64 GB lagringsutrymme. Men SD-kortplatsen gör att surfplattan kan expanderas upp till 256 GB.

Liksom Smart Tab M8 har Yoga Smart Tab integrering med Google Assistant. För att utlösa sitt omgivande läge, tryck helt enkelt på frigöringsknappen på baksidan för att knäppa ut stativet när enheten är inaktiv. Därifrån kan du ställa frågor om Google Assistant, spela musik och styra ditt hem genom röstkommandon.

Yoga Smart-fliken kommer att finnas tillgänglig i september från 249,99 USD.

Lenovo Mirage AR: Dimensions of Heroes

Lenovo Mirage AR

Efter förra årets Star Wars: Jedi Challenges, Lenovos senaste spel äger rum i Marvel-universum med Dimension of Heroes. För de som inte känner till Mirage AR består hela installationen av ett AR-headset, universalstyrenheter och ett spårningsfyr. Du behöver också en smartphone för att strömma innehållet – Mirage AR är kompatibelt med både Android och iOS.

När du spelar Dimensions of Heroes får du ta rollen som Marvels superhjältar – inklusive Captain America, Captain Marvel, Black Panther, Doctor Strange, Star-Lord och Thor – för att försvara universum från superskurkar. Kontrollerna var utformade för att vara tillräckligt mångsidiga för att efterlikna någon av superhjältens vapen och försvarsmekanismer, oavsett om det är Thors hammare eller Captain America’s sköld.

Den levereras också med två nya spellägen: Online Survival-läge, där du rankas bland en global topplista i realtid; och Local Co-Op-läge, som låter dig spela med en vän som också har Mirage AR.

Mirage AR med Dimensions of Heroes anländer den 6 september för $ 249,99. Headsetet är också kompatibelt med Star Wars: Jedi Challenges, och de universella styrenheterna kan användas som lätta sablar. Men om du redan äger Mirage AR med ljussabelkontrollerna måste du köpa de nya $ 99-kontrollerna för att spela.

Relaterade Artiklar

Back to top button