Lenovo retar ThinkPad X1 Nano, ThinkPad X1 Fold Preorders

Mer än ett år efter att Lenovo först retade konceptet med en hopfällbar dator, kommer ThinkPad X1 Fold äntligen att säljas på tisdag med början på 2499 $. Men jobbet hemifrån kan faktiskt vara mer glada över en ny bärbar dator som gör sin debut idag: den lilla men kraftfulla $ 1399 ThinkPad X1 Nano.

Förbeställningar för X1 Fold, en 13,3-tums surfplatta med en hopfällbar skärm som böjs i mitten, går live idag. Du kommer att kunna beställa din med valfria tillbehör som 5G-anslutning, ett Mini Fold-tangentbord, en digital penna och ett staffelställ som kan stödja X1-vikningen på ett skrivbord.

Lenovo har upprepade gånger spionerat på fördelarna som X1 Fold erbjuder för företagets jet-setters; företaget erbjöd PCMag en detaljerad titt på den innovativa nya bärbara datorn på CES i januari. Men enheten kommer att startas med vanligt Windows 10, efter att Microsoft försenat Windows 10X-versionen avsedd för hopfällbara datorer, och företagets jet-setters jordades på grund av coronaviruspandemin och har nu mindre behov av en fällbar surfplatta som kan gå var som helst.

Bärbar dator med stor kattvisning på skärmen
(Kredit: Lenovo)

Så Lenovo presenterar också en ny ThinkPad i den traditionella bärbara formfaktorn. ThinkPad X1 nano väger mindre än 2,2 pund och har en 13-tums 2K-skärm och en 11: e generationens Intel Core i7-processor. Den är utformad för att samexistera med både X1 Fold och det regerande ThinkPad-flaggskeppet, X1 Carbon.

Liksom X1 Fold kommer X1 Nano också att finnas med 5G, medan andra anslutningsalternativ inkluderar Wi-Fi 6 och Thunderbolt 4. Lenovo noterar att även om X1 Nano-skärmen är en tum mindre än 14-tumsskärmen på X1 Carbon, den förstnämnda bildförhållandet 16:10 innebär att det faktiskt erbjuder samma vertikala utrymme för att visa innehåll som X1 Carbon 16: 9-skärmen erbjuder.

X1 Nano är utrustad med de vanliga ThinkPad-säkerhetsfunktionerna för företagets IT-hantering, men den innehåller också en ny närhetssensor som är unik bland ThinkPad-bärbara datorer. Sensorn väcker datorn från viloläge så snart den upptäcker användarens närvaro och Windows Hello ansiktsigenkänningskamera kan automatiskt logga in användaren till sitt konto. Funktionen finns också på flera konkurrerande bärbara Latitude-bärbara datorer från Dell.

ThinkPad-bärbara datorer är populära bland Linux-baserade programutvecklare, så Lenovo kommer att erbjuda en Ubuntu-driven version av X1 Nano, förutom den vanliga Windows 10-smaken. X1 Nano kommer att finnas tillgänglig någon gång under årets fjärde kvartal med ett startpris på 1399 $, säger Lenovo.

Svart bärbar dator som visas bakifrån
(Kredit: Lenovo)

Nya ThinkBooks, förebyggande av BSOD

Förutom de nya ThinkPad X1-modellerna kommer Lenovo också att erbjuda nya tillägg och uppdaterade modeller i ThinkBook-sortimentet. Höjdpunkterna inkluderar en ThinkBook 15 Gen 2, tillgänglig med integrerade trådlösa öronsnäckor. Knopparna kan förvaras i en bricka som dyker upp ur den bärbara datorns högra kant. De parkopplas automatiskt, laddas medan de lagras och har brusreducering för att hjälpa till att filtrera bort bakgrundsstörningar under konferenssamtal.

Lenovo lägger också till en 14-tums 2-i-1-konvertibel bärbar dator i ThinkBook-sortimentet. Den nya ThinkBook 14s Yoga har en inbyggd digital penna och finns i antingen grå eller blå yta. Hela ThinkBook-sortimentet kommer nu att drivas av antingen 11: e generationens Intel Core-processorer eller 4: e generationens AMD Ryzen-processorer.

Bärbar dator med inbyggt öronsnäckfack
Inbyggt öronsnäckfack (kredit: Lenovo)

De nya modellerna kommer att finnas tillgängliga under de närmaste två månaderna med startpriser från $ 569 till $ 939.

För att hjälpa IT-avdelningarna att bättre hantera sina datorer, medan de anställda arbetar hemifrån, tillkännager också Lenovo en ny Device Intelligence-tjänst. Det låter IT-medarbetare övervaka hälsan och prestandan hos både Lenovo och bärbara datorer från tredje part. Lenovo hävdar att tjänsten kan förutsäga de vanligaste fel som orsakar den fruktade Windows Blue Screen of Death (BSOD) med 85 procents noggrannhet.

Relaterade Artiklar

Back to top button