Lenovo avslöjar varför Windows 10 blev orange

Lenovo avslöjar varför Windows 10 blev orange

UPPDATERING 9/13: Lenovo har nu diagnostiserat att orsaken till problemet Àr Eye Care-lÀge i Lenovo Vantage-appen. Det Àr dÀrför lÀtt att lösa Windows 10-orange genom att inaktivera ögonvÄrdslÀget och ÄterstÀlla fÀrgtemperaturen inifrÄn appen. Detaljer om hur du gör det finns i Lenovo-forumet.

Originalhistoria 9/9:
Även om Microsoft gör allt för att ta bort alla buggar innan de slĂ€pper en Windows 10-uppdatering, blir vissa oupptĂ€ckta. Det senaste som glider genom nĂ€tet Ă€r ganska fĂ€rgstarkt.

Som MSPoweruser rapporterar innehÄller Windows 10 maj 2019 Update (1903) kumulativ uppdatering KB4512941 ett antal större korrigeringar, men det lÀgger ocksÄ till en nyans av orange till allt som visas pÄ skÀrmen.

Vissa anvÀndare klagar pÄ att detta hÀnder nÀr man tar en skÀrmdump, medan andra sÀger att missfÀrgningen blir allt sÀmre, blir frÄn en ljus orange nyans och blir mer röd med tiden. Det enda elementet pÄ skÀrmen som inte pÄverkas Àr muspekaren.

Enligt Windows Latest, “verkar problemet vara associerat med Lenovo Vantage-appen pĂ„ datorer med vilken version av Windows 10 maj 2019 som helst installerad, och inte den specifika KB4512941-korrigeringen.” Bloggen pekar pĂ„ Lenovos foruminlĂ€gg frĂ„n maj, som rapporterar liknande orange-röda skĂ€rmar.

Vissa rekommenderar en uppdatering av grafikkortdrivrutiner; Lenovos forumaffischer rekommenderar att du avinstallerar Lenovo Vantage-appen eller lurar i ögonvÄrdslÀget.

En Microsoft-talesman sa att företaget Ă€r “medvetet om problemet och undersöker aktivt.” Lenovo svarade inte omedelbart pĂ„ en begĂ€ran om kommentarer.

Den kumulativa korrigeringen innehÄller emellertid nÄgra viktiga korrigeringar som att stoppa appar som inte stöds visas som standard för vissa ÄtgÀrder, fixa ett problem som förhindrar spel med Spatial Audio, fixa ett försvinnande markörproblem nÀr du vÀljer en textinmatningsruta med touch, fixar ett problem nÀr du laddar ner digitala upphovsrÀttsmedia med Microsoft Edge eller IE, sÄ att fler Win32-appar kan fungera med Windows Mixed Reality och fixar mÄnga fler mindre men viktiga frÄgor.

Det orangefÀrgade nyansfelet kan vara bisarrt och irriterande, men det Àr att föredra framför det senaste Windows Update-felet, vilket ledde till en enorm ökning i CPU-anvÀndningen nÀr Windows 10 startade. Cortana ansÄgs vara den skyldige.