Lenovo avslöjar varför Windows 10 blev orange

UPPDATERING 9/13: Lenovo har nu diagnostiserat att orsaken till problemet är Eye Care-läge i Lenovo Vantage-appen. Det är därför lätt att lösa Windows 10-orange genom att inaktivera ögonvårdsläget och återställa färgtemperaturen inifrån appen. Detaljer om hur du gör det finns i Lenovo-forumet.

Originalhistoria 9/9:
Även om Microsoft gör allt för att ta bort alla buggar innan de släpper en Windows 10-uppdatering, blir vissa oupptäckta. Det senaste som glider genom nätet är ganska färgstarkt.

Som MSPoweruser rapporterar innehåller Windows 10 maj 2019 Update (1903) kumulativ uppdatering KB4512941 ett antal större korrigeringar, men det lägger också till en nyans av orange till allt som visas på skärmen.

Vissa användare klagar på att detta händer när man tar en skärmdump, medan andra säger att missfärgningen blir allt sämre, blir från en ljus orange nyans och blir mer röd med tiden. Det enda elementet på skärmen som inte påverkas är muspekaren.

Enligt Windows Latest, “verkar problemet vara associerat med Lenovo Vantage-appen på datorer med vilken version av Windows 10 maj 2019 som helst installerad, och inte den specifika KB4512941-korrigeringen.” Bloggen pekar på Lenovos foruminlägg från maj, som rapporterar liknande orange-röda skärmar.

Vissa rekommenderar en uppdatering av grafikkortdrivrutiner; Lenovos forumaffischer rekommenderar att du avinstallerar Lenovo Vantage-appen eller lurar i ögonvårdsläget.

En Microsoft-talesman sa att företaget är “medvetet om problemet och undersöker aktivt.” Lenovo svarade inte omedelbart på en begäran om kommentarer.

Den kumulativa korrigeringen innehåller emellertid några viktiga korrigeringar som att stoppa appar som inte stöds visas som standard för vissa åtgärder, fixa ett problem som förhindrar spel med Spatial Audio, fixa ett försvinnande markörproblem när du väljer en textinmatningsruta med touch, fixar ett problem när du laddar ner digitala upphovsrättsmedia med Microsoft Edge eller IE, så att fler Win32-appar kan fungera med Windows Mixed Reality och fixar många fler mindre men viktiga frågor.

Det orangefärgade nyansfelet kan vara bisarrt och irriterande, men det är att föredra framför det senaste Windows Update-felet, vilket ledde till en enorm ökning i CPU-användningen när Windows 10 startade. Cortana ansågs vara den skyldige.

Relaterade Artiklar

Back to top button