Lenovo, Apples snabbaste smarttelefonmärken i Indien, säger Canalys

Canalys India-nummer, Canalys India-smarttelefontillväxt, Indisk smarttelefonmarknad, Lenovo-tillväxt, Micromax-nummer, Apple, Apple iPhone 5s, iPhone 5s India, iPhone 5s-erbjudanden, mobiler, teknik, teknologinyheter Apple gjorde tillsammans med Lenovo stora vinster i Indien under första kvartalet 2016, enligt forskningsföretaget Canalys.

Lenovo och Apple var de två smarttelefonmärkena som växte snabbast under första kvartalet 2016 i Indien, medan den hemodlade spelaren Micromax var en av de största förlorarna, enligt forskningsföretaget Canalys.

Canalys rapport säger att den indiska smarttelefonmarknaden växte till 12 procent årligen under första kvartalet med över 24,4 miljoner leveranser. Medan Samsung och Micromax förblir de två bästa spelarna, står båda inför problem.

I Samsungs fall börjar Apple komma in på marknaden för premium-smarttelefoner, och det sydkoreanska företagets andel i detta prisband (300 USD och högre) sjönk från 66 procent till 41 procent. Däremot visar siffror att Apples marknadsandel ökade till 29 procent inom samma segment, särskilt uppskattat av prissänkningarna för iPhone 5s, som har blivit den mest populära enheten i Indien, enligt forskningsföretaget.

Canalys kallar Micromax för den största förloraren tillsammans med BlackBerry, Sony och LG. Micromax marknadsandel sjönk till 16,7 procent under första kvartalet 2016, enligt siffrorna.

”Ökningen av onlinekanaler, ankomsten av nya internationella leverantörer (särskilt från Kina), övergången till LTE och önskan om enheter av högre kvalitet har alla haft stor inverkan. Indiska företag har kämpat eftersom inkommande leverantörer har varit snabbare att ta itu med dessa trender. Speciellt Micromax har gått igenom tuffa tider med nyckelchefer som lämnat. Nu siktar företaget på att modernisera sin strategi för att införliva ett ekosystem av tjänster kring betalningar och innehåll, säger Ishan Dutt, forskningsanalytiker på Canalys.

Micromax tillkännagav nyligen två nya flaggskeppsanordningar Canvas 6 och Canvas 6 Pro tillsammans med sin e-handelsbutik.

Canalys India-nummer, Canalys India-smarttelefontillväxt, Indisk smarttelefonmarknad, Lenovo-tillväxt, Micromax-nummer, Apple, Apple iPhone 5s, iPhone 5s India, iPhone 5s-erbjudanden, mobiler, teknik, teknologinyheter

Lenovo är en annan leverantör som växte och såg försändelser öka med 63 procent på årsbasis. Apple för sin del såg de totala leveranserna öka med 56 procent, även om de fortfarande ligger på åttonde plats i Indien, enligt Canalys siffror.

Men Canalys varnar för att mycket av denna tillväxt för Apple beror på prissänkningen för iPhone 5s. ”Apples tillväxtkörning kan vara kortvarig. 5-talets framgång i Indien har mer att göra med överkomliga priser för ett premiummärke än en preferens för mindre telefoner, och övergången till det dyrare SE kommer att avskräcka budgetköpare. Den senaste regeringsförordningen som begränsar rabatter på smarta telefoner som säljs av onlineplattformar kommer också att påverka efterfrågan, säger Canalys mobilitetsanalytiker Wilmer Ang.

Läs också: Här är varför Indien är Apples nya Kina

Läs mer: Smartphone växer platt, säger IDC; Lenovo och Xiaomi drog sig ut ur topp 5

© IE Online Media Services Pvt Ltd.

Relaterade Artiklar

Back to top button