Lenovo 5G Flex 2-i-1-bÀrbar dator anlÀnder den hÀr veckan

Lenovo 5G Flex 2-i-1-bÀrbar dator anlÀnder den hÀr veckan

En av vÀrldens första 5G-bÀrbara datorer, Lenovos Flex 5G, sÀljs i USA i torsdag med stöd för Verizons mobilnÀtverk, frÄn 1399 $.

Lenovo debuterade Flex 5G i januari pÄ CES, dÀr man talade om enhetens stöd för bÄde millimetervÄg och 5G-teknik under 6 GHz. Som ett resultat kan den bÀrbara datorn tekniskt arbeta med alla 5G-operatörer i USA. Men för nÀrvarande Àr det begrÀnsat till Verizon, som har 5G-nÀtverk uppe i 35 stÀder, Àven om stora luckor kvarstÄr i den stadsomfattande tÀckningen. (Kolla in transportörens 5G-karta hÀr.)

(Kredit: Lenovo)

NÀr det gÀller Flex 5G kör den Windows 10. Produkten dike dock en Intel-processor för ett rivaliserande chip frÄn Qualcomm som heter Snapdragon 8cx 5G, som kan stödja ett 5G-modem. Enligt Lenovo kan processorn lÄta den bÀrbara datorn köra i upp till 24 timmar pÄ en enda laddning, men det Àr bara för offline, lokal videouppspelning. Teoretiskt sett kan Àgare förvÀnta sig nedladdningshastigheter Ätta gÄnger snabbare Àn operatörens 4G LTE-nÀtverk, enligt Qualcomm.

PCMags tidigare erfarenheter med Snapdragon-utrustade bĂ€rbara datorer har varit blandade. Även om produkterna kan erbjuda fantastisk batterilivslĂ€ngd, har mĂ„nga Windows-app frĂ„n tredje part aldrig optimerats för att köra över Qualcomms ARM-baserade arkitektur, vilket kan leda till datoravmattningar. SĂ„ följde med för vĂ„r recension nĂ€r vi bĂ€ttre kan undersöka Flex 5Gs bearbetningsförmĂ„ga.

En trevlig fördel med enheten Àr 360-graders gÄngjÀrnet, som lÄter dig vÀnda den till en surfplatta. Dessutom slankade Lenovo ner 5G-antennerna inuti, vilket gör det möjligt för enheten att ansluta till mobilnÀtverk i bÄde laptop- eller surfplattelÀge.

(Kredit: Lenovo)

NÀr det gÀller specifikationer fÄr du en 14-tums bÀrbar dator med en 1080p pekskÀrm, 8 GB DDR4 RAM, 256 GB lagringsutrymme och en 720p webbkamera. Produkten vÀger 3 kg och Àr byggd med ett hölje av aluminium, magnesium.

Flex 5G kommer ocksÄ att finnas tillgÀngligt pÄ Verizon för 58,33 $ per mÄnad under en tvÄÄrsperiod. Kunder som redan finns i operatörens nÀtverk kommer att betala $ 30 per mÄnad för att fÄ obegrÀnsad 5G / 4G-Ätkomst. PÄ 4G-sidan, men efter att dina data överstiger 15 GB, kan Verizon strypa din hastighet i tider med trÀngsel i nÀtverket.

Utan ett Verizon-konto mÄste du betala 90 $ per mÄnad. Det finns ocksÄ en $ 10 per mÄnad plan, som begrÀnsar dina data till 1 GB.

Utanför USA kommer produkten att kallas Yoga 5G och kommer att sÀljas i Storbritannien, Schweiz och Kina med stöd för lokala operatörer.