Legere avgÄr som VD för T-Mobile

Legere avgÄr som VD för T-Mobile

T-Mobile USA: s vd John Legere kommer att avgÄ den 1 maj för att ersÀttas av sin lÄngvariga vice Mike Sievert, meddelade företaget idag.

“Dagens nyheter Ă€r resultatet av en omfattande, flerĂ„rig successionsplaneringsprocess som Ă€r inriktad pĂ„ att sĂ€kerstĂ€lla en naturlig utveckling av verksamheten”, sa Legere. “Mike har hjĂ€lpt till att bygga vĂ„r otroliga kultur, och Mike Ă€r 100 procent engagerad i att fortsĂ€tta Un-carrier-strategin. T-Mobile kommer att fortsĂ€tta att vara en störande kraft i trĂ„dlöst och bortom.”

Legeres avgĂ„ng Ă€r tidsbestĂ€md sĂ„ att han kan se T-Mobile / Sprint-fusionen genom – eller snarare, “vi förvĂ€ntade oss alltid att den nya T-Mobile skulle existera för ungefĂ€r sex mĂ„nader sedan”, sa han. Fusionen, nu 18 mĂ„nader under utveckling, har stoppats av 15 statliga rĂ€ttegĂ„ngar som tar ut den skulle minska konkurrensen inom trĂ„dlöst nĂ€tverk; dessa kostymer börjar prövas den 9 december.

“Att gĂ„ i rĂ€ttegĂ„ng förstod vi ocksĂ„ … folk skulle sĂ€ga, hur vet vi att Un-carrier-strategin kommer att fortsĂ€tta? Dessa Ă€r viktiga komponenter för varför den hĂ€r affĂ€ren bör godkĂ€nnas. [Sievert] gemensamt, hand i hand, skapade och arkitekterade alla dessa Un-carrier-rörelser, sĂ€ger Legere.

Legere sjÀlv gÄr inte i pension. Han kommer att stanna kvar i T-Mobils styrelse och underhÄller erbjudanden frÄn företag som letar efter en liknande omvandling till den som tog T-Mobile frÄn en efterbliven till en ledare, sa han.

“Jag har minst 30 eller 40 Ă„r och fem eller sex bra handlingar kvar i mig”, sa Legere.

Ett företag lĂ„ter dock ur drift. “Jag hade aldrig diskussioner för att driva WeWork”, sa han.

Vaktavlösning

Legeres avgÄng lÀmnar tvÄ stora hÄl i T-Mobils verkstÀllande uppstÀllning. Sievert flyttar upp frÄn COO-rollen, och CFO Braxton Carter avgÄr nÀsta sommar, sa Legere. Företaget tittar pÄ interna och externa kandidater för CFO-jobbet, sa Legere.

Enligt min mening blir Sprints Brandon “Dow” Draper nu en föregĂ„ngare för den COO-positionen, om fusionen stĂ€ngs. De flesta av Sprints verkstĂ€llande team bestĂ„r av nyligen anlitade “vaktmĂ€stare” som inte har varit i företaget lĂ€nge och i huvudsak anlitats för att vara herde genom försĂ€ljningen.

De tvĂ„ utmĂ€rkta Ă€r dock Chief Commercial Officer Draper och CTO John Saw, som bĂ„da kommer frĂ„n Clearwire, en heminternetleverantör som Sprint förvĂ€rvade 2013. Företaget kan göra plats för Saw genom att marknadsföra nuvarande CTO Neville Ray till “president för teknik, “en nĂ„got otydlig position som lĂ€mnar utrymme för en Saw-rörelse i sidled.

Jag har spekulerat i ett tag att Saw kan fÄ ansvaret för T-Mobils kommande internetinternet. För vad det Àr vÀrt tror jag att Ray och Saw skulle fungera bra tillsammans; de Àr bÄda extrema nördar som har glÀdje av att skapa nya, konsumentvÀnliga lösningar av oddball trÄdlös teknik.

Å andra sidan har Draper en fallskĂ€rm pĂ„ 10 miljoner dollar, enligt.

Den större frÄgan kommer att vara om Sievert kommer att fortsÀtta T-Mobile roll som en störare i branschen Àven om operatören gÄr samman med Sprint. Sievert var en av Legeres första anstÀllningar och har varit med i det nuvarande laget sedan starten. Vid samtalet lovade han och Legere flera gÄnger att fortsÀtta med T-Mobils störande strategi.

Men Ă€ven om jag alltid har hittat Sievert dynamisk och charmig, Ă€r Legere en unik karaktĂ€r. Legere har 6,5 miljoner Twitter-följare jĂ€mfört med Sieverts 52 800. Legere kallar sig “Batman” (inklusive i dagens samtal) och har en populĂ€r streaming-show dĂ€r han gör mat i sin lĂ„ngsamma spis. Han talade ocksĂ„ mest om samtalet.

“NĂ€r tiden Ă€r lĂ€mplig kommer jag att sĂ€lja erbjudanden frĂ„n kabel-TV-stationer [for his cooking show]”, Sa Legere.” En av dessa söndagar kommer jag att dyka upp pĂ„ Slow Cooker söndag med en skjorta pĂ„, och skjortan sĂ€ger: DIN LOGO HÄR. “