Leeroy Jenkins leder anklagelsen i Hearthstones senaste Hall of Fame-rotation

Hearthstones Leeroy Jenkins har äntligen varit Hall of Famed, tillsammans med Mountain Giant och Mind Control Tech.

Drakens år är över, och när Phoenix-året börjar, har några problematiska kort tagits bort från standardformatet. Utvecklarna erbjöd några förklaringar till varför dessa beslut togs också.

Leeroy Jenkins, Mountain Giant, Mind Control Tech har tagits bort från Hearthstone Standard Format

Som vanligt med Hearthstones rotationer tas vissa kort från Classic- och Basic-uppsättningarna bort från spel. Vanligtvis är de mer problematiska kort som begränsar designutrymmet för framtida utgåvor, men ibland händer det när de bara har varit en del av metaspelet alldeles för länge på ett sätt.

Här är varför dessa kort var Hall of Famed.

Leeroy Jenkins

Leeroy Jenkins är den viktigaste Charge minion, som dominerar aggressiva däck från hans första framträdande i början av Hearthstone. Nu är det dags för honom att gå. Hearthstone-teamet har varit ovilliga att skriva ut nya Charge minions, och föredrar begränsningen av Rush under de senaste utvidgningarna för att hålla designutrymmet så öppet som möjligt. Leeroy Jenkins var den sista bastionen av (faktiskt användbara) Charge minions, och att bli av med honom kommer förhoppningsvis att innebära mer intressanta minion buffing interaktioner i framtiden för Hearthstone.

Mountain Jätte

Handlås och andra däck som kräver stora handstorlekar är superintressanta och roliga att spela. Det finns dock mer du kan göra med arketypen än att bara rabattera en Mountain Giant. Tyvärr är kortet bara för starkt, så det blev slutpunkten för alla handbaserade kortlekar. När Mountain Giant är borta får vi förhoppningsvis se några unika interaktioner när det gäller handstorlekar och några kraftfulla ersättare för den allestädes närvarande Mountain Giant.

Mind Control Tech

Det här kortet är så högt roligt. Din motståndare spelar en fjärde minion på brädet, och du kan bara ta en av dem för 3 mana. Om du är medveten om att Mind Control är en 10-mana-trollformel i prästklassen är det inte särskilt hälsosamt att ha denna effekt för bara 3, trots det slumpmässiga elementet och villkoret som ska uppfyllas. Det känns aldrig bra att spela mot Mind Control Tech, så många spelare kommer att bjuda det bra.

Acolyte of Pain

Acolyte of Pain blir Hall of Famed av samma anledning som Northshire Cleric. En källa till nästan oändlig kortdragning, Acolyte of Pain är ännu skrämmare tack vare dess tillgänglighet för alla klasser, vilket ger klasser som inte borde rita så många kort så enkelt. Det öppnar också designutrymme för kortdragningsalternativ som annars skulle ha varit utskrivbara tack vare Acolytes effektnivå.

Spellbreaker

Spellbreaker är intressant. Det har nästan alltid varit ett bättre alternativ än Ironbeak Owl, särskilt efter att den senare var nerfed till 3 mana. När vi pratade med dev-teamet indikerade de att de skulle vilja göra något mer intressant med tystnadseffekten på ett liknande sätt som vad gluttonous ooze gjorde med vapenförstöring. Med Spellbreaker på en bra statnivå och lätt att sätta i många kortlekar verkade det svårt att få detta att hända. Vi är fascinerade då – hur kommer devsna att göra tysta fiendens hantlangare mer övertygande?

Prästkort som roterar in i Hall of Fame

Sex prästkort läggs också in i Hall of Fame. Profeten Velen, Auchenai Soulpriest, Shadowform, Holy Fire, Divine Spirit och Northshire Cleric roteras alla. För mer information om detta, liksom de helt nya korten som ersätter dem i klassiska och grundläggande uppsättningar, kolla in vår sida om präständringar.

Relaterade Artiklar

Back to top button