LeEco förvärvar det amerikanska TV-företaget VIZIOs verksamhet för 2 miljarder dollar

leeco-logo-main2 LeEco tillkännagav förvärvet av VIZIO Inc. för miljarder för att stärka sin närvaro i Nordamerika

Det kinesiska internet- och teknologikonglomeratet LeEco meddelade på onsdagen förvärvet av hårdvaru- och mjukvaruföretagen för det amerikanska TV-företaget VIZIO Inc. för 2 miljarder dollar för att stärka sin närvaro i Nordamerika som en del av sin globaliseringsstrategi.

Enligt affären kommer VIZIO hårdvaru- och mjukvaruföretag att ägas och drivas som ett helägt dotterbolag till LeEco, medan VIZIO-dataföretaget – Inscape – kommer att fungera som ett separat, privatägt företag, sade LeEco i ett uttalande.

“Att förvärva VIZIO är ett viktigt steg i vår globaliseringsstrategi och bygga vår nordamerikanska närvaro”, säger Yueting Jia, grundare, styrelseordförande och verkställande direktör, LeEco.

“VIZIO introducerade en störande affärsmodell från starten, som förändrade branschen och stämmer överens med vår vision att bryta gränser för att leverera konsumentfokuserade produkter, programvara och tjänster,” tillade han.

Förvärvet gynnar båda företagen då VIZIO erbjuder LeEco en stadig bas av användare och ett varumärke som både är populärt och framgångsrikt distribuerat över större nordamerikanska detaljhandelskanaler, medan LeEco tillhandahåller VIZIO omedelbar global skala för att föra sina innovationer till konsumenter världen över.

VIZIO är baserat i Kalifornien och grundades 2002 och är ett ledande varumärke för konsumentelektronik i Nordamerika. Det är mest känt som en producent av prisvärda platt-TV-apparater och ljudstänger.

“Jag är glad att se hur LeEcos globala räckvidd och resurser kommer att höja VIZIO när vi fortsätter att ge bra teknik, innovation och värde för våra konsumenter”, säger William Wang, grundare, styrelseordförande och verkställande direktör, VIZIO.

Relaterade Artiklar

Back to top button