Lava lanserar ‘Made in India’ Z61 Pro-smarttelefon till ett pris av Rs. 5774: e vanligaste

Lava hade tidigare känt sina avsikter att lansera en smartphone som kommer att bli en verkligt tillverkad telefon i Indien. Företaget följer upp det med den nya Z61 Pro-smarttelefonen som presenteras som en mycket grundläggande nybörjartelefon med Rs. 5774 klistermärke.

Specifikationerna matchar priset och slår inte upp några överraskningar. Lava hävdar en oktakärnprocessor av okänt märke som driver den nya Z61 Pro. Telefonen levereras med ett 2 GB RAM-minne tillsammans med 16 lagringsutrymmen, den senare kan återigen utökas till 128 GB via microSD-kort. Det finns dubbelt sim-stöd samt ett 3.100 mAh-batteri.

För optik finns en bakre kamera med en lins med 8 MP upplösning. Det finns också en LED-blixt som sitter precis under kameran. Både linsen och blixten återigen är inneslutna i en vertikalt placerad kapsel som ser ut som en bakre kamera med dubbla linser, men det är inte fallet i verkligheten.

Framsidan får under tiden en 5 MP-kamera för selfies eller videokonferenser. Även om kameran kan vara extremt grundläggande i sin specifikation, stöder den flera avancerade programvarufunktioner som porträttlägen för bokeh-effekt, burst-läge, nattläge, skönhetsläge, panorama, filter, HDR och liknande för att säkerställa att du får fina bilder i varierande förhållanden.

Framsidan domineras till stor del av en 5,45-tums HD + -skärm med bildförhållandet 18: 9. Det finns dock betydande ramar runt med topp- och bottenramar som är alldeles för uttalade. Allt detta gör att det verkar som en telefon som går tillbaka till nästan ett halvt decennium tillbaka. Färgalternativen inkluderar Midnight Blue och Amber Red och kommer att finnas tillgängliga från både Amazon och Flipkart.

Sammantaget finns det inget med den nya Z61 Pro som gör dig för upphetsad, spara till priset tillsammans med attributet “Made in India”. Företaget bankerar på dessa två faktorer för att sälja telefonen med tanke på de nuvarande anti-Kina-känslorna som råder i landet. Under tiden har företaget också en “Design in India” -tävling där den bjöd in applikationer från indianer för att designa och bygga en telefon i landet.

Relaterade Artiklar

Back to top button