Länder som tillbringar mest tid på sociala medier får mest konsekvenser

Sociala medier började som ett sätt att dela information om ditt liv med vänner, men det har förvandlats till en kraft som formar liv. En Global Web Index-studie av vilka länder som spenderar mest tid på sociala nätverk per dag belyser några viktiga frågor.

Why Axis Bug

I de länder där det är mest populärt har sociala medier haft en enorm inverkan på politik och val. Filippinerna leder listan över användare av sociala medier; dess medborgare spenderar i genomsnitt mer än fyra timmar om dagen på det. Det gjorde det väldigt enkelt för president Rodrigo Dutertes brutala regim att förvandla Facebook till ett verktyg för att få och behålla makten. Nästan tre år efter valet 2016 tog Facebook bort konton som bedriver ”inaktivt beteende”.

Samtidigt var WhatsApp-ägda WhatsApp en viktig källa till felaktig information i det senaste valet i Nigeria, det land som kommer på andra plats för sociala medier.

USA är åttonde på listan när det gäller individernas tid på sociala medier, men resultaten av desinformationskampanjer har skapat rubriker över hela världen.

Även i länder där sociala medier inte är en dominerande del av dagen för många människor, känns dess effekter. Till exempel publicerade just en förödande rapport om YouTubes roll i valet av den högerhögeres brasilianska president Jair Bolsonaro.

Medan Global Web Indexs intresse är marknadsundersökningar för annonsörer har det av misstag påpekat ett mycket större problem för en mycket viktigare typ av marknad. Digital kompetens är ett stort behov, särskilt för länderna på denna lista.

Relaterade Artiklar

Back to top button