LÀnder som tillbringar mest tid pÄ sociala medier fÄr mest konsekvenser

LÀnder som tillbringar mest tid pÄ sociala medier fÄr mest konsekvenser

Sociala medier började som ett sÀtt att dela information om ditt liv med vÀnner, men det har förvandlats till en kraft som formar liv. En Global Web Index-studie av vilka lÀnder som spenderar mest tid pÄ sociala nÀtverk per dag belyser nÄgra viktiga frÄgor.

Why Axis Bug

I de lĂ€nder dĂ€r det Ă€r mest populĂ€rt har sociala medier haft en enorm inverkan pĂ„ politik och val. Filippinerna leder listan över anvĂ€ndare av sociala medier; dess medborgare spenderar i genomsnitt mer Ă€n fyra timmar om dagen pĂ„ det. Det gjorde det vĂ€ldigt enkelt för president Rodrigo Dutertes brutala regim att förvandla Facebook till ett verktyg för att fĂ„ och behĂ„lla makten. NĂ€stan tre Ă„r efter valet 2016 tog Facebook bort konton som bedriver ”inaktivt beteende”.

Samtidigt var WhatsApp-Àgda WhatsApp en viktig kÀlla till felaktig information i det senaste valet i Nigeria, det land som kommer pÄ andra plats för sociala medier.

USA Àr Ättonde pÄ listan nÀr det gÀller individernas tid pÄ sociala medier, men resultaten av desinformationskampanjer har skapat rubriker över hela vÀrlden.

Även i lĂ€nder dĂ€r sociala medier inte Ă€r en dominerande del av dagen för mĂ„nga mĂ€nniskor, kĂ€nns dess effekter. Till exempel publicerade just en förödande rapport om YouTubes roll i valet av den högerhögeres brasilianska president Jair Bolsonaro.

Medan Global Web Indexs intresse Àr marknadsundersökningar för annonsörer har det av misstag pÄpekat ett mycket större problem för en mycket viktigare typ av marknad. Digital kompetens Àr ett stort behov, sÀrskilt för lÀnderna pÄ denna lista.