Läkare? Nah; De flesta årtusenden får medicinsk rådgivning online

Millennials har redan skylts för att ha dödat servetter, konserverad tonfisk och husägare. Kan läkare vara nästa på skärblocket?

Why Axis Bug

En undersökning av 2000 årtusenden mellan 23 och 38 år, som genomfördes i juni av hälsodatahanteringsföretaget Harmony Healthcare IT, visar att många föregår läkarbesök till förmån för att göra sin egen online-forskning. Kanske är det all grönkålsjuice som håller dem friska, de är för upptagen, eller de saknar sjukförsäkring, men 24 procent av årtusenden – nästan en av fyra – har gått fem år eller mer utan en fysisk, fann undersökningen. Och en fjärdedel av årtusenden sa att de inte har en primärvårdsläkare.

Istället vänder sig de flesta av den demografiska gruppen till Internet för att få svar på medicinska frågor. Sjuttiotre procent av årtusenden sa att de har sökt medicinsk rådgivning online istället för att gå till en läkare. Även när de besöker läkare konsulterar årtusenden också webben: Nittiotre procent sa att de forskar på nätet förutom att träffa en läkare.

Deras viktigaste onlinekällor för medicinsk information? WebMD, följt av nyhetsartiklar, YouTube och Reddit, hälsoappar, FamilyDoctor.org och Everyday Health, enligt undersökningen. Nästan hälften av de tillfrågade (48 procent) sa att de litar på online-resurser för att diagnostisera sina symtom korrekt.

Undersökningen visade också att de flesta årtusenden (57 procent) föredrar högavdragsgilla försäkringsplaner med lägre premier för att sänka de månatliga kostnaderna, och 48 procent föredrar att se en läkare nästan snarare än personligen.

“Med betoning på bekvämlighet, låg kostnad och teknik kommer det att bli intressant att se hur denna generation hjälper till att forma hälsans framtid och hur både patienter och leverantörer kommer att anpassa sig till dessa förändringar på vägen,” skrev Harmony Healthcare IT blogginlägg.

För mer undersökningsresultat, kolla in infografiken nedan.

Varför axeltillståndet för tusenårs hälsa 1 Varför axeltillståndet i tusenårig hälsa 2 Varför axeltillståndet i tusenårig hälsa 3

Relaterade Artiklar

Back to top button