LÀkare? Nah; De flesta Ärtusenden fÄr medicinsk rÄdgivning online

 LÀkare?  Nah;  De flesta Ärtusenden fÄr medicinsk rÄdgivning online

Millennials har redan skylts för att ha dödat servetter, konserverad tonfisk och husÀgare. Kan lÀkare vara nÀsta pÄ skÀrblocket?

Why Axis Bug

En undersökning av 2000 Ă„rtusenden mellan 23 och 38 Ă„r, som genomfördes i juni av hĂ€lsodatahanteringsföretaget Harmony Healthcare IT, visar att mĂ„nga föregĂ„r lĂ€karbesök till förmĂ„n för att göra sin egen online-forskning. Kanske Ă€r det all grönkĂ„lsjuice som hĂ„ller dem friska, de Ă€r för upptagen, eller de saknar sjukförsĂ€kring, men 24 procent av Ă„rtusenden – nĂ€stan en av fyra – har gĂ„tt fem Ă„r eller mer utan en fysisk, fann undersökningen. Och en fjĂ€rdedel av Ă„rtusenden sa att de inte har en primĂ€rvĂ„rdslĂ€kare.

IstĂ€llet vĂ€nder sig de flesta av den demografiska gruppen till Internet för att fĂ„ svar pĂ„ medicinska frĂ„gor. Sjuttiotre procent av Ă„rtusenden sa att de har sökt medicinsk rĂ„dgivning online istĂ€llet för att gĂ„ till en lĂ€kare. Även nĂ€r de besöker lĂ€kare konsulterar Ă„rtusenden ocksĂ„ webben: Nittiotre procent sa att de forskar pĂ„ nĂ€tet förutom att trĂ€ffa en lĂ€kare.

Deras viktigaste onlinekÀllor för medicinsk information? WebMD, följt av nyhetsartiklar, YouTube och Reddit, hÀlsoappar, FamilyDoctor.org och Everyday Health, enligt undersökningen. NÀstan hÀlften av de tillfrÄgade (48 procent) sa att de litar pÄ online-resurser för att diagnostisera sina symtom korrekt.

Undersökningen visade ocksÄ att de flesta Ärtusenden (57 procent) föredrar högavdragsgilla försÀkringsplaner med lÀgre premier för att sÀnka de mÄnatliga kostnaderna, och 48 procent föredrar att se en lÀkare nÀstan snarare Àn personligen.

“Med betoning pĂ„ bekvĂ€mlighet, lĂ„g kostnad och teknik kommer det att bli intressant att se hur denna generation hjĂ€lper till att forma hĂ€lsans framtid och hur bĂ„de patienter och leverantörer kommer att anpassa sig till dessa förĂ€ndringar pĂ„ vĂ€gen,” skrev Harmony Healthcare IT blogginlĂ€gg.

För mer undersökningsresultat, kolla in infografiken nedan.

Varför axeltillstÄndet för tusenÄrs hÀlsa 1 Varför axeltillstÄndet i tusenÄrig hÀlsa 2 Varför axeltillstÄndet i tusenÄrig hÀlsa 3