Labor Day App Outage Left Några Tesla-drivrutiner spärrade

Några Tesla-ägare rapporterade att de var låsta utanför sina fordon på måndag kväll eftersom elbilens app var nere. Problemet är att appanslutning inte borde ha någon effekt på att låsa upp en Tesla.

På måndagen fann många förare att deras appar var nere “för underhåll” och de var låsta utanför sina fordon, några i flera timmar. Tesla tillåter ägare att låsa upp sina bilar både med hjälp av ett fysiskt nyckelkort eller fob, och praktiskt taget via sina smartphones och Tesla-appen. Även med Tesla-appen nere är användarens smartphone själv utformad för att fungera som en nyckel så länge den är inom Bluetooth-räckvidden för fordonet.

Förbehållet här är att denna telefon-som-nyckelfunktion endast är tillgänglig för Tesla Model 3, inte Tesla Model X eller Model S. Så även om Model 3-förare lämnade sina nyckelringar och nyckelkort hemma och deras Tesla-appar inte var inte fullt fungerande, Tesla-fordon bör fortfarande låsa upp när en förars Bluetooth-energi (BTLE) -parade smartphone ligger inom bilens räckvidd.

En Tesla-talesman bekräftade till PCMag att mobilappen kort var otillgänglig från och med 16.00 PST på måndag, men att full funktionalitet återställdes strax efter. Under avbrottet gick ett antal förare till Twitter för att uttrycka sin frustration:

@Tesla vad är nätverkets status? Jag sitter fast vid en laddare, inkopplad. Försöker komma hem med en död nyckelhatt, använde appen för att köra bilen. Nu är systemet nere i 3 timmar. Hjälp!

– Kristian Kicinski (@kkicinski) 3 september 2019

@Tesla tesla-appen nere, telefonen fungerar inte som nyckel på några timmar nu. Lyckligtvis har jag ett nyckelkort på mig men om jag inte gjorde det skulle jag bli strandad

– Tony Lourenco (@TonyF_Lourenco) 3 september 2019

@Tesla din server är nere för underhåll och vi är låsta utanför bilen. Vad är din ETA?

– Melissa Chan (@melissachanhk) 2 september 2019

#Tesla-kunder låsta utanför våra bilar … okänt fel. Kundtjänst säger att de inte känner till orsaken och att alla är på händerna för att lösa. Människor strandade över hela landet. Nyckelkort och fob fungerar så om du har det med dig har du tur. Call center spränger.

– Ana Grace (@anagrace) 3 september 2019

@Tesla @elonmusk Jag är låst ut ur min bil och har väntat nu i 12 minuter. Varför är det så svårt att prata med en Tesla-utbildad människa för stöd?

– briango (@briango) 3 september 2019

Många andra Tesla-ägare svarade att trots appavbrott fungerade deras nyckelfobar, kort och Bluetooth-anslutning bra. Model 3: s telefon-som-nyckelfunktion fungerar separat från lås- och upplåsningsfunktionen i appen, vilket kräver mobilanslutning och skulle påverkas av ett appavbrott.

Exakt. Så nyckelfob fungerade. Nyckelkortet fungerade. Bluetooth-öppning via telefon fungerade. Det enda som inte fungerade var att logga in i appen för att kyla bilen etc.

De flesta konkurrenter har inte ens en ordentlig app eller Bluetooth-nyckel på telefonen. Så app down = Tesla fortfarande bättre än någon konkurrent .??‍ ?? pic.twitter.com/wQmsg9mult

– Tesla Driver ?? ‍ ?????????? (@M_xalher) 3 september 2019

Egentligen svarar appen 100% inte på någonting eller öppnar dörrarna till min Tesla. Det finns en spinner längst ner i appen som bara snurrar och snurrar (har gått 30 minuter nu). Det enda sättet att komma in är att använda ett nyckelkort.

– Jason Glisson (@jasonglisson) 3 september 2019

Om någon var utestängd beror det på att de inte ens försöker komma in eller avinstallerar appen när de fick ett fel.
Bluetooth-anslutningen fungerade hela tiden.

– Driving Slate (@DrivingSlate) 3 september 2019

Det finns några anledningar till varför vissa användare var utestängda medan andra inte. Vissa Tesla-drivrutiner loggades ut från sina appar vid tiden för avbrottet och kunde inte logga in igen på grund av avbrott i appservern. Andra, som kör en modell S eller X i motsats till en modell 3, har inte telefon-som-nyckelfunktionalitet. Om de hade utan fysiskt fob eller nyckelkort och inte kunde logga in på sina appar hade de tur.

Några människor har olyckan med att deras app-token upphör att gälla ungefär samma tid, vilket resulterar i att appen inte kan återaktivera.

Vi fick höra när vi hämtade bilen att alltid ha nyckelkortet med oss.

– TopHat Programm≡r (@indiealexh) 3 september 2019

Plus alla människor som har S / X-bilar och ingen fob med sig slås för naturligtvis, till skillnad från modell 3 som “parar” med din telefon för upplåsning, på S / X om du vill låsa upp från telefonen måste du ange ditt lösenord, vilket inte hjälper dig när app-servrar är nere.

– grön (@greentheonly) 3 september 2019

Tesla berättar för PCMag att modell 3: s telefon-som-nyckelfunktion inte påverkades av mobilappavbrottet för användare som förblev inloggade på sina konton. Företaget uppmuntrar alla Tesla-ägare att ha med sig fysiska nycklar, för alla fall.

Relaterade Artiklar

Back to top button