Labor Day App Outage Left NÄgra Tesla-drivrutiner spÀrrade

Labor Day App Outage Left NÄgra Tesla-drivrutiner spÀrrade

NÄgra Tesla-Àgare rapporterade att de var lÄsta utanför sina fordon pÄ mÄndag kvÀll eftersom elbilens app var nere. Problemet Àr att appanslutning inte borde ha nÄgon effekt pÄ att lÄsa upp en Tesla.

PĂ„ mĂ„ndagen fann mĂ„nga förare att deras appar var nere “för underhĂ„ll” och de var lĂ„sta utanför sina fordon, nĂ„gra i flera timmar. Tesla tillĂ„ter Ă€gare att lĂ„sa upp sina bilar bĂ„de med hjĂ€lp av ett fysiskt nyckelkort eller fob, och praktiskt taget via sina smartphones och Tesla-appen. Även med Tesla-appen nere Ă€r anvĂ€ndarens smartphone sjĂ€lv utformad för att fungera som en nyckel sĂ„ lĂ€nge den Ă€r inom Bluetooth-rĂ€ckvidden för fordonet.

FörbehÄllet hÀr Àr att denna telefon-som-nyckelfunktion endast Àr tillgÀnglig för Tesla Model 3, inte Tesla Model X eller Model S. SÄ Àven om Model 3-förare lÀmnade sina nyckelringar och nyckelkort hemma och deras Tesla-appar inte var inte fullt fungerande, Tesla-fordon bör fortfarande lÄsa upp nÀr en förars Bluetooth-energi (BTLE) -parade smartphone ligger inom bilens rÀckvidd.

En Tesla-talesman bekrÀftade till PCMag att mobilappen kort var otillgÀnglig frÄn och med 16.00 PST pÄ mÄndag, men att full funktionalitet ÄterstÀlldes strax efter. Under avbrottet gick ett antal förare till Twitter för att uttrycka sin frustration:

@Tesla vad Àr nÀtverkets status? Jag sitter fast vid en laddare, inkopplad. Försöker komma hem med en död nyckelhatt, anvÀnde appen för att köra bilen. Nu Àr systemet nere i 3 timmar. HjÀlp!

– Kristian Kicinski (@kkicinski) 3 september 2019

@Tesla tesla-appen nere, telefonen fungerar inte som nyckel pÄ nÄgra timmar nu. Lyckligtvis har jag ett nyckelkort pÄ mig men om jag inte gjorde det skulle jag bli strandad

– Tony Lourenco (@TonyF_Lourenco) 3 september 2019

@Tesla din server Àr nere för underhÄll och vi Àr lÄsta utanför bilen. Vad Àr din ETA?

– Melissa Chan (@melissachanhk) 2 september 2019

#Tesla-kunder lĂ„sta utanför vĂ„ra bilar … okĂ€nt fel. KundtjĂ€nst sĂ€ger att de inte kĂ€nner till orsaken och att alla Ă€r pĂ„ hĂ€nderna för att lösa. MĂ€nniskor strandade över hela landet. Nyckelkort och fob fungerar sĂ„ om du har det med dig har du tur. Call center sprĂ€nger.

– Ana Grace (@anagrace) 3 september 2019

@Tesla @elonmusk Jag Àr lÄst ut ur min bil och har vÀntat nu i 12 minuter. Varför Àr det sÄ svÄrt att prata med en Tesla-utbildad mÀnniska för stöd?

– briango (@briango) 3 september 2019

MÄnga andra Tesla-Àgare svarade att trots appavbrott fungerade deras nyckelfobar, kort och Bluetooth-anslutning bra. Model 3: s telefon-som-nyckelfunktion fungerar separat frÄn lÄs- och upplÄsningsfunktionen i appen, vilket krÀver mobilanslutning och skulle pÄverkas av ett appavbrott.

Exakt. SÄ nyckelfob fungerade. Nyckelkortet fungerade. Bluetooth-öppning via telefon fungerade. Det enda som inte fungerade var att logga in i appen för att kyla bilen etc.

De flesta konkurrenter har inte ens en ordentlig app eller Bluetooth-nyckel pĂ„ telefonen. SĂ„ app down = Tesla fortfarande bĂ€ttre Ă€n nĂ„gon konkurrent .??‍ ?? pic.twitter.com/wQmsg9mult

– Tesla Driver ?? ‍ ?????????? (@M_xalher) 3 september 2019

Egentligen svarar appen 100% inte pÄ nÄgonting eller öppnar dörrarna till min Tesla. Det finns en spinner lÀngst ner i appen som bara snurrar och snurrar (har gÄtt 30 minuter nu). Det enda sÀttet att komma in Àr att anvÀnda ett nyckelkort.

– Jason Glisson (@jasonglisson) 3 september 2019

Om nÄgon var utestÀngd beror det pÄ att de inte ens försöker komma in eller avinstallerar appen nÀr de fick ett fel.
Bluetooth-anslutningen fungerade hela tiden.

– Driving Slate (@DrivingSlate) 3 september 2019

Det finns nÄgra anledningar till varför vissa anvÀndare var utestÀngda medan andra inte. Vissa Tesla-drivrutiner loggades ut frÄn sina appar vid tiden för avbrottet och kunde inte logga in igen pÄ grund av avbrott i appservern. Andra, som kör en modell S eller X i motsats till en modell 3, har inte telefon-som-nyckelfunktionalitet. Om de hade utan fysiskt fob eller nyckelkort och inte kunde logga in pÄ sina appar hade de tur.

NÄgra mÀnniskor har olyckan med att deras app-token upphör att gÀlla ungefÀr samma tid, vilket resulterar i att appen inte kan Äteraktivera.

Vi fick höra nÀr vi hÀmtade bilen att alltid ha nyckelkortet med oss.

– TopHat Programm≡r (@indiealexh) 3 september 2019

Plus alla mĂ€nniskor som har S / X-bilar och ingen fob med sig slĂ„s för naturligtvis, till skillnad frĂ„n modell 3 som “parar” med din telefon för upplĂ„sning, pĂ„ S / X om du vill lĂ„sa upp frĂ„n telefonen mĂ„ste du ange ditt lösenord, vilket inte hjĂ€lper dig nĂ€r app-servrar Ă€r nere.

– grön (@greentheonly) 3 september 2019

Tesla berÀttar för PCMag att modell 3: s telefon-som-nyckelfunktion inte pÄverkades av mobilappavbrottet för anvÀndare som förblev inloggade pÄ sina konton. Företaget uppmuntrar alla Tesla-Àgare att ha med sig fysiska nycklar, för alla fall.