Kyocera tar 5G-telefoner till jordbrukare och EMT

Kyocera tar 5G-telefoner till jordbrukare och EMT

Kyocera kan faktiskt förklara vad 5G Ă€r för. Det robusta smarttelefonföretaget visade en massa koncepttelefoner och enheter pĂ„ CES som tog en uppfriskande pragmatisk instĂ€llning till 5G. IstĂ€llet för att bara vara “snabbare” har de olika anvĂ€ndningsfall och Kyoceras Curtis Wick sa att företaget inte kommer att bygga dem förrĂ€n dess operatörs- och företagskunder Ă€r övertygade om att de behövs.

“De Ă€r specialbyggda enheter, sĂ„ vi arbetar med kunder för att bygga vad de behöver”, sa Wick.

CES 2020 Bug Art

Kyocera har en mycket lÄng historia pÄ den amerikanska mobiltelefonmarknaden. Det köpte Qualcomms mobiltelefonverksamhet 1999 och skapade ett 20-Ärigt förhÄllande med Verizon och Sprint. Företaget utvecklade en av de tidigaste amerikanska smartphonesna, Palm OS-drivna 6035. Nyligen fokuserade den pÄ robusta telefoner frÀmst för företagskunder i sina DuraForce- och DuraXV-linjer. Företaget tillverkar förresten ocksÄ utmÀrkta knivar.

Under 5G-eran gĂ„r Kyocera djupare in i företagande, sa Wick. En anpassad 5G-telefon för akutmedicinska tekniker (nedan) har ett armband och en gimbalkamera ansluten, sĂ„ EMT kan överföra video till lĂ€kare pĂ„ ett sjukhus och fĂ„ livevideoinstruktioner – nĂ„got som kan dra nytta av 5Gs lĂ„ga latens och höga hastighet.

Kyocera 5G Paramedic Phone

En tablett som Kyocera utvecklar för jordbrukare (nedan) fungerar ocksÄ som en drönare, som potentiellt kan arbeta med anpassad programvara för att övervaka boskapens hÀlsa och rörelser med hjÀlp av kroppstaggar pÄ boskapen.

Kyocera 5G-surfplatta

Företaget visade ocksĂ„ ett 5G “smart router” -koncept: Det handlar om storleken pĂ„ en pocketbok men kan ansluta upp till 100 enheter till Internet Ă„t gĂ„ngen med Wi-Fi 6. Routern kör Android pĂ„ en Snapdragon 865 för “edge” berĂ€kningsfunktioner.

Till exempel kan en byggnad ha en massa övervakningskameror anslutna till sig, och en app som körs pÄ routern kan initialt bearbeta flödena för att upptÀcka rörelse. DÄ skulle bara de relevanta strömmarna laddas upp till nÀtverket med hjÀlp av 5G-anslutningen.

Enheterna kommer att ha bÄde millimetervÄg och sub-6GHz 5G med Qualcomms X55-modem, eventuellt tillsammans med nÄgra mer arkana företagsformer av 5G. Vissa kunder ber om 5G i olicensierade frekvenser, sa Wick. Andra mycket efterfrÄgade företags 5G-funktioner, inklusive nÀtverksskivning och extremt tillförlitlig kommunikation, finns inte i dagens chipsets, sÄ de finns inte i denna generation enheter.

Vad sÀgs om dessa mmWave-fodral?

Med materialföretaget D3O som sÀger att snabba 5G millimetervÄgsystem har problem med att trÀnga igenom befintliga fodral, frÄgade jag Wick om det kommer att pÄverka Kyoceras konstruktioner.

Det visar sig att ja, du mĂ„ste designa telefoner annorlunda för millimetervĂ„g, och Ă€ldre fodral som anvĂ€nds i affĂ€rssammanhang kan skapa signalproblem, sĂ€ger Wick. “Men vi tittar inte pĂ„ ett Ă€rende; vi bygger det tufft i början”, sa han. Kyoceras nya 5G-enheter kommer att vara gjorda av mmWave-vĂ€nliga material, sa han.