Kontrollista för registrering för nybilsköpare

Att köpa en ny bil är en spännande upplevelse, men om du inte är försiktig och försiktig vid köpet kan du förbanna dig själv senare. Det finns flera punkter du bör tänka på innan du loggar av på registreringspapper och kör iväg i ditt helt nya fordon. Ja, provkörning av fordonet bör vara en viktig förutsättning innan du fattar något köpbeslut men små detaljer som bilens skick vid leveransen är extremt viktiga.

De flesta är inte medvetna om vad de ska se upp för när de köper en ny bil. Därför har vi utarbetat en checklista för er som är nybörjare med att köpa bilar och vill ha den mest perfekta bilköpsupplevelsen någonsin. Allt detta börjar med en ordentlig inspektion av förhandsregistreringen.

Inspektion

Det är återförsäljarnas uppgift att leverera ett fordon som är helt nytt och oskadat. Arten av vårdleverans innebär att bilar ofta skadas. Därför vill du vara på utkik efter repor, bucklor eller defekter i din nya bil innan du signerar dess registreringspapper. Detta är nödvändigt eftersom du när du godkänner registreringsavtalet inte kan få bilen att bytas ut eller repareras av återförsäljaren. Om några fel upptäcks är återförsäljaren skyldig att åtgärda dem åt dig och skaffa dig en ny enhet eftersom det är vad de erbjöd dig.

  Ta backup

Det första du behöver göra är att ta någon form av säkerhetskopia som kan hjälpa dig med inspektionen. Kom ihåg att ta med dig mobiltelefonen för att ta bilder av felen vid behov. Be en vän följa med dig så att de kan hjälpa dig med att upptäcka fel och defekter.

  Begär ett öppet utrymme

Bilen du inspekterar ska vara i ett öppet utrymme där du har tillräckligt med utrymme för att gå. Det är inte möjligt att utföra och inspektera i ett slutet utrymme, särskilt om det finns andra bilar parkerade runt platsen. Gå vidare under dagen så att du lätt kan se och upptäcka defekter.

  Undersök noggrant

Det bästa sättet att inspektera en bil är att undersöka alla områden med stor försiktighet. Gå runt bilen flera gånger och observera bara utsidan. Oftast hittar du ojämnheter i färgen eller hur ljuset reflekterar från ytan. Om något av detta händer finns det ett fel.

  Kontrollera Windows

Inspektera glasfönstren och fönsterrutorna för att säkerställa att tillverkningsdatumet på glaset är detsamma som året du köpte bilen i. Bekräfta också om alla fönster är tillverkade av samma tillverkare.

  Ta bilder

Ofta kan du inte se fel med blotta ögat men vissa fel syns i bilder så ta alltid bilder på bilen och undersök bilderna i detalj.

  Inspektera motorrummet

En helt ny bil har en obefläckad motorrum. Så du bör vara på utkik efter oljeläckage, kapade ledningar eller trasiga plastbitar.

  Kontrollera Boot Storage

Bagageutrymmet ska vara lika rent och obefläckat som motorrummet. Det ska också ha ett litet verktygssats, domkraft, nyckel och reservdäck. Reservhjulet och däcket ska också vara i orörda skick.

  Kontrollera funktionen hos dörrar och fönster

Du bör öppna och stänga alla dörrar och fönster flera gånger för att se till att det inte hörs några ljud och att de fungerar normalt. Detsamma bör göras med huven och fordonets bagageutrymme. Om det finns repor, bucklor eller skador bör du rapportera det till återförsäljaren.

  Kontrollera instrumentpanelens komponenter

Inspektera insidan av hytten, dörrhandtagen, knapparna, säkerhetsbältena, sätena och armstöden. Kontrollera dessutom om alla knappar och knappar på instrumentbrädan fungerar bra och att de är installerade i rätt ordning. Håll ett öga på kilometern medan du tittar och se till att det inte finns några mil på den.

  Inspektera alla elektroniska funktioner

Kontrollera A / C, lampor, horn och andra elektroniska bekvämligheter i bilen.

  Testkör igen

Om det är möjligt, gå till en ny testkörning för att säkerställa att alla mekaniska delar i bilen inte ger något ljud. Detta inkluderar upphängning, växlar och bromsar.

  Bekräfta detaljerna

Kontrollera att chassinummer, fordonsidentifieringsnummer och motornummer är korrekta. Kontrollera också alla inköpsdokument och bekräfta att ditt namn har rätt stavning.

I slutet

När du har följt ovanstående checklista är du fri att underteckna registreringsdokumenten och åka iväg med din helt nya bil.

Relaterade Artiklar

Back to top button