Kommer en Apple Watch SE på $ 199 att lanseras den 15 september?

Att köpa en Apple Watch Series 5 kan vara dyrt för dem som vill spåra sin dagliga träningsrutin. Att skicka ut 40 900 Rs är bara för mycket för många människor. Ja, Apple säljer fortfarande Series 3 men det saknar många funktioner som EKG, falldetektering eller alltid på skärmen. Lösningen? Starta en billig Apple Watch-modell som liknar Series 4 men exkluderar EKG-funktionen från Series 5.

En billigare Apple Watch SE?

Nåväl planerar Apple att lansera en billigare Apple Watch nästa vecka som kommer att hjälpa företaget att konkurrera med smartklockor från Fitbit och Huawei. Den så kallade ‘Apple Watch SE’ kunde meddelas under företagets 15 september-evenemang. Apple Watch SE kommer att tillkännages tillsammans med Apple Watch Series 6.

I en tweet den här veckan säger Apple-läckaren Jon Prosser att Apple Watch SE kommer att efterlikna Series 4, som avbröts förra året. Detta innebär att den kommande Apple Watch SE kommer att ha betydligt minskade ramar runt skärmen och naturligtvis större skärmar. Klockan sägs göras tillgänglig i 40 mm och 44 mm alternativ. Apple Watch Series 3, i jämförelse, kan köpas i 38mm och 42mm modeller.

Men den nya billiga Apple Watch kanske inte har EKG-funktionen, falldetektering eller alltid på displayen. Enligt Prosser skulle Apple Watch SE inkludera M9-chipsetet.

Apple Watch SE, Apple Watch SE-pris i Indien, Apple Watch SE billigare, Apple Watch SE-specifikationer, Apple Watch SE-funktioner, Apple Watch Series 3 Apple Watch Series 4. (Bildkredit: Nandagopal Rajan / Indian Express)

Om nyheterna visar sig vara sanna kommer Apple för första gången att erbjuda sin populära Apple Watch i en låg kostnadssmak. Med tanke på det nuvarande ekonomiska klimatet vore det vettigt om Apple ger iPhone-användare ett prisvärt alternativ i form av Apple Watch SE. Detta skulle hjälpa Apple att trycka på ett avsnitt som aldrig har köpt en Apple Watch tidigare. Genom att erbjuda en billigare Apple Watch kan Apple också se en ökning av försäljningen av iPhones, särskilt på tillväxtmarknader som Indien.

Strategin att erbjuda budgetalternativ till dyrare modeller har fungerat till förmån för Apple. Tidigare i år tillkännagav Apple andra generationens iPhone SE för 399 dollar. IPhone SE har många av samma specifikationer som iPhone 11, men telefonens design liknar 2017: s iPhone 8. Det finns helt klart en efterfrågan på en billigare iPhone, varför Apple erbjuder en enhet som iPhone SE.

En billigare Apple Watch SE med serie 4-liknande design och bättre intern är vad Apple behöver för att konkurrera med tävlingen. Apple säljer för närvarande serien 3, som är flera år gammal men nu börjar på 20 900 Rs.

Relaterade Artiklar

Back to top button