Kommer ditt telefonfodral att skada 5G-prestanda? Kanske

 Kommer ditt telefonfodral att skada 5G-prestanda?  Kanske

Samsung Galaxy Note 10 och Note 10+ anlÀnder pÄ fredag, och mÄnga köpare tÀcker dem med skyddande fodral. Men de som köpte 5G Note 10s kunde upptÀcka att deras fodral stör telefonens 5G-prestanda.

Det Àr ett problem som kan pÄverka alla som köper 5G-telefoner och hittills finns det inga klara svar.

PĂ„ Incipio-webbplatsen beskrivs till exempel dess Tran5form-fall som “5G-kompatibelt.” En företags talesman sa att alla fall som Ă€r markerade som sĂ„dana har konstruerats och testats för Verizon 5G Ultra Wideband-kompatibilitet. “Det Ă€r enligt min uppfattning att anvĂ€ndning av ett icke-5G-kompatibelt fodral med en 5G-enhet kan störa 5G-nĂ€tverkssignalen och pĂ„verka prestanda.”

PĂ„ Mobile Fun-Ă„terförsĂ€ljarwebbplatsen har ett officiellt Samsung Galaxy Note 10+ LED-fodral tvĂ„ listade versioner – den ena sĂ€ger att den Ă€r 5G-vĂ€nlig och den andra nĂ€mner inte standarden. Samsungs notering för Ă€rendet pĂ„ sin webbplats nĂ€mner inte 5G, vilket gör att det verkar som om det inte finns nĂ„gon funktionell skillnad mellan de tvĂ„ Ă€renden som erbjuds pĂ„ Mobile Fun. Samsung svarade inte pĂ„ en begĂ€ran om kommentar.

I beskrivningen av sitt Defender-fall för Not 10+ sĂ€ger OtterBox: “5G-nĂ€tverksprestanda kan variera och kan pĂ„verkas av anvĂ€ndningen av mobiltillbehör. Kontrollera med din operatör för att bekrĂ€fta tillgĂ€ngligheten för 5G-nĂ€tverk i ditt omrĂ„de.” ÄndĂ„ listas 5G-versionen av Not 10+ under kompatibla enheter pĂ„ Otterbox-webbplatsen.

En OtterBox-talesman sa att företaget har utfört preliminĂ€ra tester med viktiga partners, men att branschen i allmĂ€nhet fortfarande arbetar med testprotokoll och certifieringsstandarder. “VĂ„ra Ă€renden har historiskt aldrig stört nĂ€tverksprestanda, men vi behöver ytterligare tester i flera nĂ€tverk innan vi gör ansprĂ„k pĂ„ funktionalitet med denna nya teknik.”

Verizon har tidigt exklusivt pÄ Note 10+ 5G, som kommer att fÄ tillgÄng till befintlig millimetervÄg Verizon-tÀckning i Ätta stÀder. Defender Àr ett tufft tjockt fall, och flera vetenskapliga studier har sagt att millimetervÄgor har problem med att trÀnga igenom föremÄl. I vÄr 5G-test har vi till exempel sett hastighetsförlust pÄ upp till 70 procent genom en glasruta.

Verizon Note 10 5G-modellen kör Qualcomm Snapdragon 855-chipset; i ett uttalande sa Qualcomm ur sitt perspektiv, “det finns inget problem för mmWave att trĂ€nga in i material som plast och glas, och till och med dĂ€mpningen frĂ„n torra vĂ€ggar Ă€r inte sĂ„ betydelsefull (dvs det kan gĂ„ igenom vĂ€ggar).”

Verizon svarade inte omedelbart pÄ en begÀran om kommentarer.

AT&T och T-Mobile planerar att anvĂ€nda nĂ€tverk med lĂ„gt band och mellanband för sina versioner av Note 10+ 5G, enligt PCMags Sascha Segan, sĂ„ fall för deras 5G-telefoner borde – i teorin – vara okej för tillfĂ€llet. I framtiden kommer dock bĂ„da operatörerna att köra hybrid 5G-nĂ€tverk som anvĂ€nder högfrekventa millimetervĂ„g för hastighet och lĂ€gre eller medelfrekventa mobilband för tĂ€ckning.

Medan förvirringen över fall verkar liten Àr den en reflektion av 5G-svagheterna och en indikator pÄ de mÄnga frÄgor som kommer.