Kommande iPhone 12 ryktas ha LIDAR, pekar sannolikt på större AR-funktionalitet

Med Apple iPhone 12 fortfarande några månader från en officiell lansering (med tanke på att Apple kommer att hålla fast vid det vanliga lanseringsfönstret i september för nya iPhones), finns det inget stopp för rykten och spekulationerna på enheten som har strömmat in oftare av sent. Och om man ska tro den senaste rykteshistorien kommer iPhone 12 sannolikt att vara utrustad för LIDAR-sensorer.

Kort för ljusavkänning och avstånd, LIDAR är i grunden en fjärranalysteknik som använder ljus i pulserad form för att kartlägga omgivningen. På det här sättet kan användaren ha mer detaljerad information om objekten runt dem, med Augmented Reality som det mest troliga området där det kommer att vara tillämpligt.

Apple erbjuder redan LIDAR-sensorer i iPad Pro som lanserades för en tid tillbaka, vilket gör det till en naturlig utveckling för funktionen att nu också ta sig till iPhone. Detta pekar utan tvekan på nya och mer involverande AR-förmågor för nästa generations iPhone också.

Uppenbaringen, med tillstånd av 9To5Mac, har återigen sin grund i en mjukvarukod som ingår i nästa iOS-iteration, det vill säga iOS 14. Koden där hänvisar till förekomsten av en ny app med namnet Gobi som är utformad speciellt för att göra användning av den nya iPhones AR-förmågor.

AR har hittills till stor del varit begränsad till spelnischen, men detta kan förändras med iPhone 12 eftersom vi äntligen kan få se mer verkliga applikationer av AR. Det är dock för tidigt att diskutera vad de kan vara och det kommer verkligen att vara intressant att veta vad de troligen kommer att bli.

Bortsett från det har vi tidigare stött på rykten som hävdade att iPhone 12 bryter sig från designtrenden hos sin föregångare genom att anta en tunn ram i toppen. Detsamma skulle vara värd för alla sensorer som driver Face ID, vilket eliminerar behovet av skåran.

Ännu ett rykte och ett med ursprung från den vanligtvis pålitliga Ming Chi Kuo hävdade att iPhone 12 kommer att innehålla en sensorförskjutningsbildstabilisering för mer stabila bilder.

Relaterade Artiklar

Back to top button