Kolla in lÀttja, annan Emoji-rubrik till iPhone, Android

Kolla in lÀttja, annan Emoji-rubrik till iPhone, Android

Heads up, emoji-Àlskare: För att hedra World Emoji Day, som Àger rum idag, har Apple och Google erbjudit en titt pÄ de nya karaktÀrerna pÄ vÀg till sina mobila plattformar i Är.

En lÀttja, vitlök, flamingo, skunk, vÄffla, smörpinne, gÀspande ansikte, falafel, orangutang, banjo, drake, baddrÀkt i helhet och fallskÀrm Àr bland de nya tillÀggen som kommer till iOS och Android. Mer emoji med funktionshinder-tema, som Apple föreslog för Unicode Consortium förra Äret, finns ocksÄ pÄ kranen, inklusive en ny guidehund, ett öra med hörapparat, rullstolar, en protetisk arm och ett protetiskt ben.

Apple planerar att slÀppa 59 nya emoji-design, baserat pÄ de godkÀnda karaktÀrerna i Unicode 12.0, som en del av en gratis programuppdatering för iPhone, iPad, Mac och Apple Watch i höst. Kolla in dem nedan.

Apple nya Emoji 2019

“I en stor uppdatering av Holding Hands emoji som vanligtvis anvĂ€nds för att representera par och relationer, kommer anvĂ€ndare nu att kunna vĂ€lja vilken kombination av hudton som helst, förutom kön, för att personifiera de mĂ€nniskor som hĂ„ller hand, vilket öppnar mer Ă€n 75 möjliga kombinationer , “Skrev Apple i ett pressmeddelande.

Google planerar under tiden att lansera 65 nya emoji (bilden ovanpÄ den hÀr artikeln) som en del av Android Q senare i Är. Uppdateringen kommer ocksÄ att omfatta 71 par med flera skintoner och de 53 könsdelande designen som Google debuterade i maj.

“Emoji för” polis “visas ofta som manlig och” person som klipper “Ă€r kvinna, vilket kan förstĂ€rka könsstereotyper, sĂ€ger en Google-talesman till PCMag i ett e-postmeddelande. “Med den hĂ€r uppdateringen kommer emoji utan kön att anges som standard till en könstvetydig design pĂ„ Android – men du kan fortfarande vĂ€lja mellan manliga och kvinnliga presentationer om du vill vĂ€lja ett kön.”