Kolla in Androids kommande AirDrop-liknande funktion

Kolla in Androids kommande AirDrop-liknande funktion

Du kommer aldrig se Apple erbjuda sina mest populÀra tekniker pÄ Android-enheter, men det betyder inte att Google inte kan ta anteckningar och designa liknande funktioner. Snart ser det ut som att Google introducerar en AirDrop-liknande funktion till Android.

I en video som publicerats av XDA Developers kan vi se “NĂ€ra delning” i aktion. Det Ă€r absolut ingen tvekan om att Google observerade AirDrop och helt enkelt packade om det.

Testet överför filer mellan en Pixel 4 och en Pixel 2 XL. Genom att öppna NÀrliggande delning i rullgardinsmenyn för snabbinstÀllningar avslöjade XDA Developers Mishaal Rahman hur en Android-enhet kommer att skanna sin omgivning efter lokal hÄrdvara. Google lÄter anvÀndarna bestÀmma om nÀrliggande delning kommunicerar med all lokal hÄrdvara eller endast kontakter. Vidare kan nÀrliggande delning stÀllas in för att endast anvÀndas pÄ LTE, Wi-Fi eller ingen data alls. Skanningen borde förresten söka lokal hÄrdvara inom en fot.

NĂ€r filen och mottagaren har identifierats slutför Android överföringen direkt. Mottagarna fĂ„r ett meddelande om att nĂ„gon vill dela en fil och det Ă€r deras beslut att acceptera eller avvisa. Överförda filer lagras sedan i en fristĂ„ende mapp.

HÀr Àr hela videon med tillstÄnd av XDA Developers:

Hastighet Àr en prioritet för nÀrliggande delning. XDA Developers testade en filöverföring inklusive en 3,5 GB .img-fil, och det tog cirka tvÄ minuter att slutföra. Det Àr inte dÄligt med tanke pÄ filens storlek. Dessutom var Googles tidigare iteration, Android Beam, betydligt lÄngsammare. SÄ det borde inte vara nÄgot problem att förlita sig pÄ nÀrdelning för att överföra filer.

Det verkar inte som att Google begrÀnsar tillgÀngligheten. Pixel-telefoner kan fÄ det först, men i slutÀndan bör funktionen rulla ut till alla Android-enheter med Google Mobile Services förinstallerat. Med en sÄdan universell funktion finns det en möjlighet för det Mountain View-baserade företaget att effektivisera fildelning pÄ sitt mobila operativsystem. Nu Àr det bara att slutföra testet och fÄ ut det i en stabil version.

PÄ samma sÀtt utvecklar en handfull företag egenutvecklad fildelningsteknik. Samsung, Oppo, Vivo och Xiaomi Àr alla enligt uppgift intresserade av en AirDrop-liknande funktion för att mÀrkas som exklusiv för sina smartphones och surfplattor. I Kina Àr dessa interna lösningar nödvÀndiga eftersom Google Mobile Services inte kan förinstalleras pÄ Android-enheter.

Förekomsten av nÀrliggande delning skulle fungera som ett mer attraktivt alternativ nÄgon annanstans i vÀrlden pÄ grund av dess förvÀntade stöd i alla mÀrken.

XDA Develop sÀger att funktionen kÀnns redo att slÀppas. Bara mindre justeringar Àr nödvÀndiga, och dÄ kan Google specificera dess funktioner och slÀppdatum. Kanske kommer det att dyka upp i februari runt MWC 2020, eller sÄ kommer Google att hÄlla Near Sharing fram till I / O i maj. Som vanligt behöver vi bara vÀnta och se vad som hÀnder.