Kinesiskt Taipei-team diskvalificeras från Hearthstone Global Games

Det kinesiska Taipei Hearthstone Global Games-teamet har förbjudits från årets evenemang efter att ha använt den försenade turneringssändningen för att påverka deras beslutsfattande.

Meddelandet gjordes efter en granskning av både spelvideo och uttalanden från de inblandade spelarna till Blizzard.

“Efter matchen mellan kinesiska Taipei och Singapore laddade det kinesiska Taipei-teamet upp en video av sitt spel”, börjar uttalandet.

“Efter att ha granskat videon och efter att ha granskat personliga uttalanden från spelarna har Hearthstone Esports-teamet bestämt att medlemmar i det kinesiska Taipei-laget använde den försenade turneringssändningen för att hjälpa dem i ett beslut under matchen.”

Uttalandet fortsätter med att förklara att detta var en specifik överträdelse av turneringsreglerna, enligt vilka spelare är förbjudna att “stream sniping, eller något allmänt försök från en spelare att titta på sin egen match eller få information från en annan person som tittar på matchen . ”

Fotot av matchen – med taiwanesisk kommentar – är inbäddad för dig nedan. Matchen i fråga mellan Sequinox och Tom60229 börjar ungefär en timme in i sändningen.

Turneringar sänds vanligtvis med en fördröjning på 15 minuter, vilket innebär att alla matcher som varar längre än detta är sårbara för incidenter av orättvis underrättelsetjänst.

I detta fall kunde det kinesiska Taipei-laget avgöra att Sequinox hade kasserat Mind Control Tech efter att ha spelat Tracking betydligt tidigare i matchen. Tack till Reddit för att analysera de fina detaljerna om vad som hände.

Lagets motståndare i matchen, Singapore, kommer nu att fortsätta i sin plats till slutspelet i Hearthstone Global Games, som planeras äga rum vid nästa månads BlizzCon-fansamling i Anaheim, Los Angeles.

Relaterade Artiklar

Back to top button