Kinas LeEco minskar cirka 70 procent av USA: s personal mitt i den globala tillbakadragningen

LeEco, LeEco job cuts, US job cuts, LeEco crisis, LeEco cash crunch, LeEco cash shortage, LeEco US, US IT job cuts, Jia Yueting, Qualcomm, Samsung

LeEco sa att nedskĂ€rningarna inte var början pĂ„ slutet av dess amerikanska ambitioner, utan att det skulle ta en mer “stegvis strategi”.

Den kinesiska TV- och smarttelefonleverantören LeEco sa att de kommer att minska över 300 jobb i sin amerikanska verksamhet, vilket motsvarar nÀstan tre fjÀrdedelar av sin lokala arbetskraft, eftersom det kontantstrÀngda konglomeratet effektiviserar den globala verksamheten som svar pÄ brist pÄ kontanter.

NedskÀrningarna syftar till att öka fokus pÄ LeEcos hemmamarknad och kÀrn-TV-apparater och online-innehÄllsverksamhet efter att grundaren Jia Yueting förra Äret sa att expansionen hade varit för snabb och kostsam. LeEco strÀckte sig frÄn videostreaming till TV-apparater, smartphones, sport och till och med elbilar pÄ drygt ett decennium och sysselsatte 14 000 personer globalt i slutet av förra Äret.

“Bredden i vĂ„r affĂ€rsmodell Ă€r kapitalintensiv”, sĂ€ger LeEco i ett uttalande. Detta ”gjorde det svĂ„rt under de senaste mĂ„naderna att stödja” alla sina företag. “Som ett resultat mĂ„ste kapitalet vi har vara mycket fokuserat, vilket resulterar i en betydande omstrukturering och effektivisering av vĂ„r verksamhet, verksamhet och personal.”

Reuters rapporterade tidigare, med hĂ€nvisning till en person med kunskap om planerna, att LeEco syftade till att minska amerikansk personal till cirka 60 personer. Det skulle jĂ€mföras med “cirka 500” nĂ€r LeEco formellt inledde amerikanska operationer i oktober.

NedskĂ€rningarna kommer att uppgĂ„ till 325, sĂ€ger Teri Daley, LeEcos generaldirektör för kommunikation, inklusive högt profilerade “ledarskap” anstĂ€ller tidigare pĂ„ Samsung Electronics Co Ltd och Qualcomm Inc. Hon vĂ€grade att ange storleken pĂ„ det Ă„terstĂ„ende antalet anstĂ€llda, men sade ett kontor i San Diego, Kalifornien, kommer att stĂ€nga medan dess nĂ€rvaro i Los Angeles skulle minskas.

“Stora företagssjukdomar”

LeEco, under ledning av grundaren Jia, har minskat de utlÀndska verksamheterna, gjort nedskÀrningar i Indien, sÄlt fastigheter i Silicon Valley och dragit sig ur en affÀr för att köpa den amerikanska TV-tillverkaren Vizio Inc. Jia sa till journalister pÄ söndagen att nedskÀrningarna skulle ta bort lÄg- effektivitetsarbetare, sÀrskilt frÄn icke-börsnoterade företag.

SĂ„ sent som i oktober sa Jia att ett planerat nytt nordamerikanskt campus skulle kunna rymma 12 000 anstĂ€llda. Men i november sa han att LeEco stod inför “stora företagssjukdomar” och drabbades av brist pĂ„ kontanter. I mars rapporterade Reuters att LeEco hade gĂ„tt med pĂ„ att sĂ€lja marken som var öronmĂ€rkt för campus.

Medan de amerikanska nedskĂ€rningarna Ă€r en del av en strategi för att fokusera pĂ„ den kinesiska marknaden, kan företag hemma som smartphones och sport ocksĂ„ möta stora nedskĂ€rningar, sĂ€ger personen med kunskap om de amerikanska jobbplanerna. “De kommer att fokusera mer pĂ„ Kina”, sa personen. “Om du letar efter trender att följa i framtiden kommer du förmodligen se ett fortsatt fokus pĂ„ TV-affĂ€ren.”

LeEco sa att nedskĂ€rningarna inte var början pĂ„ slutet av dess amerikanska ambitioner, utan att det skulle ta en mer “stegvis strategi”.
“Vi Ă€r fast beslutna att stanna i USA”, sa Daley. LeEco kommer att fortsĂ€tta sĂ€lja TV-apparater och innehĂ„ll samt smartphones men kommer att begrĂ€nsa fokus till kinesisk-amerikanska konsumenter, sa hon.