Kernel Panic: Inside the World’s Worst Cyberattacks

Missbruk av teknik är den digitala tidens mörkaste fara. Dåliga aktörer, uppmuntrade av vår oförmåga att ordentligt säkra viktiga system och nätverk, lanserar alltmer sofistikerade attacker. Inget system är säkert.

I den nya originalvideoserien dyker Mashable och PCMag djupt in i de värsta cybersäkerhetsbrotten genom tiderna. Premiärepisoden, inbäddad ovan, tar tittarna tillbaka till början: den banbrytande skadliga programvaran som kallas Morris Worm.

Datorer inspirerade ursprungligen utopiska visioner om en bättre framtid, en värld där vi alla var digitalt anslutna till varandra och levde i harmoni. Vid Xerox Palo Alto Research Center utvecklade programmerare höghastighetsnätverk som gjorde det möjligt för datorer att kommunicera med varandra. Det var internetets födelse, och programmerare drog gränserna för fantasin. Men ingen i Palo Alto kunde ha föreställt sig hur det att föra samman datorer skulle göra det möjligt för en dålig skådespelare att riva sönder systemet.

1988 spridte banbrytande skadlig programvara som kallas Morris Worm över globala nätverk, vilket orsakade betydande avbrott och världsomfattande panik. Det öppnade världens ögon för oförutsedda sårbarheter, planterade frön av allmän misstro som har vuxit i årtionden och som idag blomstrar.

är en oroande och ögonöppnande undersökning av de dramatiska ögonblicken som formade den digitala världen som vi känner den. Titta på avsnitt ett nu.

Relaterade Artiklar

Back to top button