Kernel Panic: Inside the World’s Worst Cyberattacks

Kernel Panic: Inside the World's Worst Cyberattacks

Missbruk av teknik Àr den digitala tidens mörkaste fara. DÄliga aktörer, uppmuntrade av vÄr oförmÄga att ordentligt sÀkra viktiga system och nÀtverk, lanserar alltmer sofistikerade attacker. Inget system Àr sÀkert.

I den nya originalvideoserien dyker Mashable och PCMag djupt in i de vÀrsta cybersÀkerhetsbrotten genom tiderna. PremiÀrepisoden, inbÀddad ovan, tar tittarna tillbaka till början: den banbrytande skadliga programvaran som kallas Morris Worm.

Datorer inspirerade ursprungligen utopiska visioner om en bÀttre framtid, en vÀrld dÀr vi alla var digitalt anslutna till varandra och levde i harmoni. Vid Xerox Palo Alto Research Center utvecklade programmerare höghastighetsnÀtverk som gjorde det möjligt för datorer att kommunicera med varandra. Det var internetets födelse, och programmerare drog grÀnserna för fantasin. Men ingen i Palo Alto kunde ha förestÀllt sig hur det att föra samman datorer skulle göra det möjligt för en dÄlig skÄdespelare att riva sönder systemet.

1988 spridte banbrytande skadlig programvara som kallas Morris Worm över globala nÀtverk, vilket orsakade betydande avbrott och vÀrldsomfattande panik. Det öppnade vÀrldens ögon för oförutsedda sÄrbarheter, planterade frön av allmÀn misstro som har vuxit i Ärtionden och som idag blomstrar.

Àr en oroande och ögonöppnande undersökning av de dramatiska ögonblicken som formade den digitala vÀrlden som vi kÀnner den. Titta pÄ avsnitt ett nu.