Kan Huawei arbeta pÄ 5G i Storbritannien? Regeringen undviker frÄgan

 Kan Huawei arbeta pÄ 5G i Storbritannien?  Regeringen undviker frÄgan

Huruvida de brittiska telekomföretagen kommer att kunna anvÀnda Huawei-tekniken för att utveckla sina 5G-nÀtverk förblir i limbo, eftersom en regeringsrapport sÀger att den inte kan bestÀmma vad den ska göra.

“Regeringen Ă€r Ă€nnu inte i stĂ„nd att avgöra vilket engagemang Huawei ska ha i tillhandahĂ„llandet av Storbritanniens 5G-nĂ€tverk”, sĂ€ger Jeremy Wright, statssekreterare för digital, kultur, media och sport.

Detta beror i slutĂ€ndan pĂ„ att den amerikanska regeringen inte har gjort ett tillrĂ€ckligt tydligt uttalande om huruvida Huawei kommer att förbli pĂ„ den svarta listan som har plĂ„gat den sedan maj. För nĂ€rvarande Ă€r Huawei pĂ„ en “enhetslista” som förbjuder amerikanska företag att sĂ€lja kĂ€nslig teknik till den kinesiska tillverkaren. Detta inkluderar Google, ARM (som inte Ă€r ett amerikanskt företag men har nĂ€ra lĂ€nkar till USA) och, för en förtrollning, FedEx.

Trots mobiloperatörernas desperation efter ett definitivt svar kommer det nu att vara den nya premiÀrministern Boris Johnsons beslut om hur Huawei kommer att fungera i Storbritannien. Johnsons nÀrhet till president Trump skulle föreslÄ att han Àr mer benÀgna Àn sin föregÄngare att ta en strikt syn pÄ den kinesiska tillverkaren.

Citerat i sade Huaweis vicepresident Victor Zhang: “Den brittiska regeringens leveranskedjegranskning ger oss förtroende för att vi kan fortsĂ€tta arbeta med nĂ€toperatörer för att rulla ut 5G över hela Storbritannien. Resultaten Ă€r ett viktigt steg framĂ„t för 5G och bredband med full fiber Storbritannien och vi vĂ€lkomnar regeringens Ă„tagande att ”en mĂ„ngsidig leverantörskedja för telekom” och ”ny lagstiftning för att upprĂ€tthĂ„lla starkare sĂ€kerhetskrav i telekomsektorn.”

“Efter 18 Ă„rs verksamhet i Storbritannien Ă€r vi fortsatt engagerade i att stödja BT, EE, Vodafone och andra partners bygga sĂ€kra, pĂ„litliga nĂ€tverk.

“Bevisen visar att uteslutande av Huawei skulle kosta den brittiska ekonomin 7 miljarder pund och resultera i dyrare 5G-nĂ€t, vilket skulle höja priserna för alla med en mobil enhet. PĂ„ fredagen sa parlamentets underrĂ€ttelse- och sĂ€kerhetskommittĂ© att begrĂ€nsa marknaden till bara tvĂ„ telekomleverantörer konkurrens, vilket resulterar i mindre motstĂ„ndskraft och lĂ€gre sĂ€kerhetsstandarder. De bekrĂ€ftade ocksĂ„ att Huaweis inkludering i brittiska nĂ€tverk inte skulle pĂ„verka de kanaler som anvĂ€nds för att dela information. “