Kan din nÀsta OLED-TV vara en Konka eller Skyworth?

Kan din nÀsta OLED-TV vara en Konka eller Skyworth?

LAS VEGAS — Organiska ljusdioder (OLED) -paneler har stĂ„tt som en av de mest premium och sĂ€llsynta TV-teknikerna. De kan producera perfekta svarta, visa anmĂ€rkningsvĂ€rda fĂ€rgintervall och panelerna sjĂ€lva kan mĂ€ta bara millimeter pĂ„ djupet utan att behöva ett bakgrundsbelysningssystem.

CES 2020 Bug Art

De Ă€r ocksĂ„ mycket dyra att producera i stora storlekar, varför endast tvĂ„ mĂ€rken – LG och Sony – har erbjudit OLED-TV-apparater i Nordamerika under de senaste Ă„ren. (Panasonic producerar ocksĂ„ OLED-skĂ€rmar, men de Ă€r professionella enheter som anvĂ€nds för filmmastring.) Men OLED-fĂ€ltet öppnar sig lite i Ă„r tack vare nykomlingarna Konka och Skyworth.

BÄda Àr stora elektroniktillverkare i Kina, men ingen har gjort mÄnga inbrott i USA Àn. Deras CES-avslöjanden representerar Konkas första stora tryck pÄ den nordamerikanska TV-marknaden och Skyworths första försök att erbjuda premium-TV hÀr.

Konka tillkÀnnagav X11, en 4K OLED-TV tillgÀnglig i 55- och 65-tums modeller. TV: n har företagets ZeroBezel Ultra-design och innehÄller en inbyggd soundbar med DBX-TV-ljudbehandling.

Konka X11

Det Àr den enda konsumenten OLED-TV som Konka visar pÄ CES, men företaget kommer ocksÄ att ha en 88-tums 8K OLED-TV pÄ utstÀllningen som liknar LG: s 88Z9P OLED-TV, tillsammans med 4K mikro-LED-videovÀggar som mÀter 118 tum ( 4K) och 236 tum (8K), liknande Samsungs The Wall.

Konka lanserar ocksÄ flera nya LED-TV-linjer pÄ CES. H3-, U5- och Q7-serierna med LED-bakgrundsbelysta LCD-TV-apparater kör hela budgeten till premiummodeller, och alla anvÀnder Android TV och har röstfjÀrrkontroller som kan anvÀnda Google Assistant.

H3 Àr en 1080p budget-TV tillgÀnglig i 32 och 40 tum för $ 199,99 respektive $ 299,99. U5 Àr en mellanregistrerad 4K-TV tillgÀnglig i 43 till 75 tum med priser frÄn $ 399,99 till $ 1 499,99. Q7 Àr en avancerad 4K-TV med en QLED-panel med quantum dot-teknik och kommer att finnas tillgÀnglig i 50- till 75-tums storlekar, med priser frÄn 699,99 $ till 1 999,99 $.

Skyworth har under tiden presenterat W81 och W81 Pro OLED-TV-apparaterna med en “ultratunn bakgrundsdesign” som bara mĂ€ter 4,6 millimeter som tunnast och fĂ€ster pĂ„ vĂ€ggen med hjĂ€lp av ett magnetfĂ€ste. BĂ„da TV-apparaterna har en 12MP-kamera, vars syfte Ă€r oklart utanför att ta bilder; förmodligen möjliggör det videosamtal och möjligen gestkontroller.

W81 Pro lÀgger till en 21-tums sekundÀr skÀrm som dyker upp nÀr TV: n Àr pÄ och visar ytterligare information och kan valfritt lÀgga till 4- eller 10,1-tums Swaiot-panelskÀrmar som fungerar som smarta fjÀrrkontroller. W81Pro har ocksÄ ett 2.1.2-kanals Dolby Atmos-ljudsystem med högtalare uppÄt.

Skyworth introducerar ocksÄ sin första 8K-TV pÄ CES, Q91. Det Àr en 75-tums LED-TV som gÄr med i det snabbt vÀxande antalet tillgÀngliga 8K-TV-apparater, trots bristen pÄ 8K-konsumentinnehÄll.

Inget företag har meddelat prissÀttning för sina OLED-TV-apparater Àn.