Kan den hÀr lampan göra behandlingen lÀttare för personer med dyslexi?

Kan den hÀr lampan göra behandlingen lÀttare för personer med dyslexi?

LAS VEGAS — Kan en lampa vara lösningen pĂ„ dyslektiska mĂ€nniskors lĂ€sproblem? Enligt det franska företaget Lexilife, som avslöjar Lexilight hĂ€r pĂ„ CES, Ă€r svaret ja.

CES 2020 Bug Art

Lexilifes lampa anvÀnder en blandning av pulserande och modulerat ljus som kan hjÀlpa till att minska speglingseffekten, med justerbara lysdioder som gör att ett öga fÄr företrÀde framför det andra, samt skrÀddarsy ljuset och uppdateringsfrekvensen till lÀsarens syn specifikt.

Lexilight hÀvdar att ljuset Àr effektivt om du lÀser frÄn en papperssida eller en skÀrm med en gÄngjÀrnsdesign sÄ att den kan placeras vertikalt framför en skÀrm och Àr liten och tillrÀckligt lÀtt för att den kan bÀras runt i en ryggsÀck . TyvÀrr mÄste lampan vara inkopplad hela tiden, men företaget sÀger att en uppdaterad modell med ett uppladdningsbart batteri kommer i mitten av 2020.

För $ 549 blir lampan inte billig, men företaget erbjuder en 30-dagars provperiod och 10 Ärs garanti. Det sÀger att Lexilight har testats med över 300 personer och lyckats med de allra flesta. För nÀrvarande genomför företaget kliniska prövningar i syfte att fÄ medicinsk certifiering.

Uppdatering 01/07/20: En tidigare version av den hÀr artikeln uppgav att dyslexi orsakas av skillnader i dominerande ögon, som skickar tvÄ olika informationsströmmar till hjÀrnan samtidigt baserat pÄ information som skickas till oss av Lexilife. Men enligt Understood, en organisation som arbetar med personer med inlÀrningssvÄrigheter, orsakas dyslexi inte av synproblem utan snarare av sprÄk.

Claire Conroy, en pedagogisk konsult som specialiserat sig pĂ„ dyslexi, sa att “Dyslexi Ă€r inte en synstörning; det Ă€r en fonologisk bearbetningsstörning. Det finns absolut inga bevis som stöder att dyslexikers ögon skulle behandla information pĂ„ nĂ„got annat sĂ€tt.”

Vi har nÄtt ut till Lexilife för att klargöra Lexilights fördel.