Kan Apple tÀvla i spel? Hands On med Apple Arcade

 Kan Apple tÀvla i spel?  Hands On med Apple Arcade

Även om smarttelefonspel Ă€nnu inte har fĂ„tt samma drag i USA som det har gjort i andra delar av vĂ€rlden, vill Apple Ă€ndra det med sin senaste tjĂ€nst. För $ 4,99 per mĂ„nad kommer Apple Arcade att erbjuda över 100 nya och exklusiva spel som kan spelas pĂ„ nĂ€stan alla Apples hĂ„rdvaru- och programvaruplattformar. Det startar pĂ„ iOS 13 september 19, men vi fick chansen att kolla in det tidigt och blev imponerade.

Support för hÄrdvara och programvara

Apple Arcade kommer att finnas tillgÀngligt pÄ alla enheter som kör iOS 13, iPadOS, macOS Catalina och tvOS 13 som en ny flik i App Store. För det mesta Àr spelupplevelsen densamma över alla enheter som stöds. Utvecklarna vi pratade med sade att mindre förÀndringar gjordes för att förbÀttra spelet beroende pÄ skÀrmstorlek och maskinvaruskillnader. Medan tjÀnsten kommer att finnas tillgÀnglig pÄ alla berÀttigade enheter de nÀrmaste veckorna, kan du se en varningsskÀrm pÄ Àldre enheter innan du laddar ner vissa spel som kan vara för skatter.

Apple Arcade Devices

PÄ Apple TV fungerar vissa spel med styrplattan pÄ Siri Remote, och andra fungerar med PlayStation DualShock 4, Xbox Wireless Controllers med Bluetooth och MFi-spelkontroller. Du kan ocksÄ anvÀnda kontroller nÀr du spelar pÄ en iPhone eller iPad, men vi fann det lÀttare att spela med skÀrmkontrollerna.

Vi fick chansen att testa en handfull kommande spel senast pÄ en Apple TV, en iMac, en iPhone 11 Pro och en iPad Pro.

Spelen

Sayonara Wild Hearts, av Annapurna, Àr i grunden en interaktiv musikvideo. Det följer en ung kvinnas liv efter ett förhÄllandes slut nÀr hon hamnar i ett drömtillstÄnd och blir en cyklist pÄ himlen som letar efter tidigare relationer och vÀnner till ett underbart ljudspÄr. Medan Sayonara Àr visuellt och ljudligt bedövande, tyckte vi att det var lite repetitivt under vÄr korta tid med det.

Sayonara Wild Hearts

Shinsekai: Into the Depths, frÄn Capcom, följer en ensam dykare efter att jorden har översvÀmmat efter en okÀnd katastrof. Det Àr ett skjutspel dÀr du mÄste ta dig till sÀkerhet för att samla syre och resurser och skicka farliga havsdjur pÄ vÀgen. Capcom gick extremt lÄngt nÀr han skapade Shinsekai och gick sÄ lÄngt som att spela in poÀngen under vattnet. Det Àr det svÄraste spelet som testats, men det Àr fortfarande intuitivt och lÀtt att plocka upp.

Shinsekai

Where Cards Fall Àr vÄr favorittitel som vi förhandsgranskat. Det blandar ett traditionellt pusselspel med berÀttande berÀttande, men det finns ingen dialog. Spelet följer en tonÄring över 10 Är av sitt liv och nÀr du löser pussel börjar glimtar av viktiga ögonblick och relationer dyka upp. NÀr du jobbar dig igenom fortsÀtter du att lÀra dig mer om karaktÀren tills de sista pusselbitarna alla de olika stunderna tillsammans skapar en sammanhÀngande historia. Det Àr ett svÄrt, visuellt fantastiskt spel som Àr omedelbart beroendeframkallande.

DĂ€r kort faller

Ett fokus pÄ mÄngfald

Vad vi tyckte mest imponerande med Apple Arcades startlinje Àr dess mÄngfald. Samlingen innehÄller spel som tillgodoser alla intressen, ÄldersnivÄer och fÀrdigheter. Det finns ocksÄ utmÀrkt representation av HBTQ och icke-binÀra mÀnniskor i en handfull spel inklusive Steven Universe: Unleash the Light och de ovan nÀmnda Where Cards Fall. Kort sagt, Apple Arcade ser ut som en inkluderande upplevelse för alla spelare.

Apple Arcade lanserar 19 september pÄ iOS 13. Det kommer till iPadOS och tvOS den 13 september 30 och till macOS Catalina i oktober. Alla spel ingÄr i ett mÄnadsabonnemang utan mikrotransaktionsavgifter. Apple erbjuder en gratis testperiod pÄ en mÄnad, varefter den kostar $ 4,99 per mÄnad (men kan delas med upp till fem familjemedlemmar). Vi kommer att spendera mycket mer tid med det efter lanseringen, sÄ kom tillbaka snart för en nÀrmare titt.