Kaagaz Scanner vill bli Indiens val av dokumentskanner

En grupp indiska entreprenörer har samlats för att erbjuda ett alternativ till Camscanner, den populära dokumentskanningsplattformen som var bland de kinesiska appar som förbjöds av den indiska regeringen.

Snehanshu Gandhi (IIT Bombay och ISB Hyderabad alumner), Gaurav Shrishrimal (IIT Kanpur alumner) och Tamanjit Singh Bindra (AIT Pune alumner) har lämpligt namngett sin dokumentskanning app Kaagaz Scanner. Appens USP, enligt utvecklarna, är att den är helt offline, har inga annonser eller vattenstämpel och kräver ingen inloggning för att kunna använda. Detta gör det också säkrare och säkrare. På Google Play-butiken har Kaagaz Scanner redan raked in 1,1 miljoner nedladdningar.

Shrishrimal sa till indianexpress.com att ”förbudet mot Camscanner hjälpte appen att växa i snabb hastighet” och Kaagaz Scanner gick organiskt från nästan noll till 200 000 nedladdningar på bara tre dagar efter Camscanner-förbudet.

“Från och med idag har vi över 1,1 miljoner nedladdningar i Play Store och 70 procent av nedladdningarna kommer från WhatsApp framåt och sociala medier,” betonade Shrishrimal.

Kaagaz Scanner har nu erkänts av Indiens regering som en del av Atma Nirbhar App Challenge och har också erkänts av utbildningsministeriet.

”När premiärminister Narendra Modi efterlyste Atma Nirbhar Bharat & Vocal For Local, pratade alla om att bygga indiska appar och ta bort utländska appar. Då fann vi att det inte finns någon anständig indisk skanningsapp tillgänglig i Google Play Butik och det var då vi bestämde oss för att bygga en själva, sa Shrishrimal.

Express-recensioner

För närvarande har appen över 70 000 unika användare dagligen med mer än 10 miljoner sidor skannade på cirka 1,5 månader. Appen, nu tillgänglig på hindi och engelska, kommer snart att stödja många andra indiska språk. Appen levereras också med en applåsfunktion för att säkra dokument. Det tillåter användare att skanna så många sidor som behövs med direkt delning till e-post, WhatsApp och mer.

Express Tech är nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@expresstechie) och håll dig uppdaterad med de senaste tekniska nyheterna

Under de kommande dagarna kommer Kaagaz Scanner att stödja AI-baserad molnlagring där dokumenten organiseras automatiskt i hinkar som personligt ID, försäkring, fakturor, sysselsättning, medicinsk och olika kategorier.

Relaterade Artiklar

Back to top button