Jony Ive visas inte lÀngre pÄ Apples ledarskapssida

Jony Ive visas inte lÀngre pÄ Apples ledarskapssida

Jony Ive Àr inte anstÀlld hos Apple lÀngre. Hans avgÄng har trÀtt i kraft, enligt The Verge, efter att ha bekrÀftat för flera mÄnader sedan att han planerade att avgÄ som Chief Design Officer. Nu kommer Ive att driva ett oberoende designföretag med Apple kvar vid sin sida som kund.

Han försvann frÄn Apples ledarsida, som visar ledande profiler för topprankade anstÀllda. Ive tillbringade mer Àn 27 Är med det Cupertino-baserade företaget. AnstÀlld 1992 arbetade Ive som produktdesigner och tilltrÀdde som Senior Vice President för Industrial Design 1997. Apple samlade rollen som Chief Design Officer för Ive 2015. Han har varit ansvarig för de ikoniska designen som finns pÄ iPhone, iPad, iPod, MacBook och mer.

ÄndĂ„ tappar Apple inte helt tillgĂ„ngen till Ive och hans geni. BĂ„da sidor bekrĂ€ftade att de kommer att samarbeta om framtida produkter. LoveFrom, Ives nya designföretag, kommer att skaffa kunder i alla branscher.

“Jony Ă€r en unik figur i designvĂ€rlden och hans roll i Apples Ă„terupplivning kan inte överdrivas, frĂ„n 1998: s banbrytande iMac till iPhone och den oövertrĂ€ffade ambitionen hos Apple Park, dĂ€r han nyligen har lagt sĂ„ mycket av sin energi och omsorg,” Apples VD Tim Cook sa i ett uttalande tidigare i Ă„r. “Apple kommer att fortsĂ€tta att dra nytta av Jonys talanger genom att arbeta direkt med honom i exklusiva projekt och genom det pĂ„gĂ„ende arbetet hos det lysande och passionerade designteamet han har byggt.”

PÄ egen hand kunde Ive genomföra sin vision sÄvÀl som egenÀgda patent. Rapporter föreslÄr att Ive Àger mer Àn 5 000 patent.

Vi mÄste vÀnta och se exakt vad LoveFrom gör, men det borde verkligen vara inflytande pÄ nÀsta iPhone och andra produkter som Apple har pÄ gÄng. Jag har i huvudsak byggt Apples designsprÄk frÄn grunden, och naturligtvis vill företaget förbli konsekvent med det de nÀrmaste Ären. LoveFrom kan ocksÄ ta emot ytterligare kunder i konsumentteknikutrymmet.