John Legere lämnar T-Mobils styrelse tidigare än väntat

T-Mobile och “Un-carrier” mastermind är inte längre tillsammans; John Legere har lämnat styrelsen tidigare än han tänkt.

Legered syftade till att lämna den 4 juni, men en 8K-ansökan till US Securities and Exchanges Commission (SEC) avslöjar att han bestämde sig för att avgå “träder i kraft omedelbart.” Även om han lämnar den trådlösa operatören och dess styrelse tidigt, verkar Legere på goda villkor med sin nu tidigare arbetsgivare. 8K-arkivet innehåller en anteckning från Legere där han förklarar att han kommer att fortsätta fungera som T-Mobiles högsta och stoltaste supporter.

Tillbaka i november tillkännagavs att T-Mobile skulle ersätta Legere med COO Mike Sievert efter att mega-affären mellan T-Mobile och Sprint stängdes. T-Mobile absorberade Sprints verksamhet tidigare denna månad och Sievert tog omedelbart över som VD. Legere sa emellertid att han skulle hålla fast i styrelsen i ytterligare två månader. Nu, med sin totala utgång från T-Mobile, kan Legere driva andra möjligheter och försöka omforma en annan bransch som han gjorde för trådlöst. Det är dock oklart vad Legere planerar att göra nästa gång.

Hans tjänstgöringstid tjänar en historisk plats i den trådlösa industrin. Legere tvingade resten av branschen att ompröva sin affärsmodell och hur kunder behandlas, införa flexibla planer och andra fördelar, till exempel en allomfattande månadsräkning med skatter och avgifter inkluderade och Netflix On Us. För närvarande är T-Mobile landets tredje största operatör men fortsätter att locka nya kunder med sina kampanjer och rika funktioner. Genom att gå samman med Sprint hoppas T-Mobile kunna konkurrera bättre mot Verizon och AT&T.

Den nya T-Mobile slår samman befintliga T-Mobile- och Sprint-nätverk för att erbjuda ett pålitligt 5G-nätverk. Det har inte Legere att leda längre, men Sievert agerade under hans vakt i flera år. När det gäller Legeres framtid, försvinner han förmodligen inte. Faktum är att efter att rapporter om hans utträde framkom riktade Legere all uppmärksamhet mot AT&T: s VD Randall Stephenson, som meddelade att han går i pension den 1 juni.

Relaterade Artiklar

Back to top button