JBL: s nya hörlurar använder solpaneler för att hålla sig fulladdade

JBL crowdfunding ett nytt par hörlurar som lovar “praktiskt taget obegränsad” batteritid genom att använda solpaneler för att hålla dem ständigt laddade.

JBL Reflect Eternal ser ut som ett par trådlösa hörlurar. Men huvudbandet har faktiskt en solpanel från det svenska företaget Exeger som har utformats för att omvandla alla omgivande ljus till el. Som ett resultat kan hörlurarna självladdas när de är ute eller inne så länge det finns tillräckligt med ljus.

“Detta gör Reflect Eternal perfekt för aktiva livsstilar, så att hörlurarna kontinuerligt kan laddas oavsett om det är på kontoret för 9 till 5 eller träffa vänner från 5 till 9,” sa JBL i måndagens meddelande.

Utan solladdningen har Reflect Eternal en batteritid på 24 timmar. Men om du har en daglig rutin som låter dig njuta av 2,5 timmars full solljus kan hörlurarna förbli laddade på obestämd tid.

Det är oklart varför JBL Crowdsourcerar produkten på Indiegogo. Men varumärket säger att det vill utforma de nya hörlurarna och marknadsföringsstrategin runt dem, med inlägg från allmänheten. “Vi ser fram emot att höra från våra kunder och arbeta med att hantera denna hållbara teknik i realtid”, säger David Owens, VP på Harman, ett dotterbolag till Samsung som äger JBL.

Säljaren är inte heller den första som utforskar soldrivna hörlurar. Men de tidigare projekten, som också sökte crowdfunding, verkar ha sprutat ut.

Crowd-sourcing-kampanjen för JBL Reflect Eternal kommer att pågå till och med den 14 januari med målet att leverera den faktiska produkten i oktober 2020. Om produkten faktiskt kommer att fungera som utlovat återstår att se. Men förbeställningar börjar för närvarande på $ 99 och $ 129, en rabatt från det förväntade 165 $ hela detaljhandelspriset.

Reflect Eternal är för närvarande utformad som hörlurar med hörlurar med Bluetooth-anslutning. En LED-indikator berättar hur mycket juice öronburkarna har. Du kommer också att kunna ladda hörlurarna på ett gammaldags sätt genom en USB-port.

Även om hörlurarna inte har någon aktiv brusreducering kommer de att kunna synkronisera med din smartphone för att ringa handsfree-samtal och kalla till röstassistenten.

Relaterade Artiklar

Back to top button