Japans MMX-uppdrag kommer att fånga 8 000 bilder av Mars och dess månar

Japans rymdbyrå och nationella programföretag samarbetade för att utveckla en kamera som kommer att fånga de första ultrahögupplösta bilderna av Mars och dess månar i närheten.

JAXA: s uppdrag Martian Moon eXploration (MMX), som förväntas lanseras 2024, syftar till att utforska den röda planeten och dess månar, Phobos och Deimos, ursprung och evolution. Genom att undersöka Mars-sfären hoppas forskare kunna lösa mysterierna med planetbildning i solsystemet och förbättra tekniken för framtida utforskning – inklusive rundresor mellan jorden och Mars.

Inget av detta skulle dock vara möjligt utan Japan Broadcasting Corporation (NHK) och dess Super Hi-Vision-kamera. NHK: s skjutare placeras ombord på MMX-rymdfarkosten med jämna mellanrum och skickar delvis bilder tillbaka till jorden medan de lagrar originaldata i MMXs returkapsel, planerad för återinträde 2029.

“JAXA och NHK syftar till att visualisera rymdfarkostens faktiska beteende med Super Hi-Vision Camera, vilket ger en hög verklighetsnivå genom att kombinera 4K / 8K-bilder och MMXs flygdata”, enligt ett byråns pressmeddelande. “Dessa kan också användas för driften av rymdfarkosten.”

De japanska organisationerna har arbetat tillsammans för att leverera bilder av rymdutvecklingen sedan 1992, sända från Endeavour Space Shuttle, Kaguya Lunar Orbiter, International Space Station och Hayabusa2 asteroidproben.

“Genom att filma MMXs uppdrag i Mars-systemet, 300 miljoner kilometer från jorden, med den nyutvecklade Super Hi-Vision-kameran, kommer JAXA och NHK att arbeta tillsammans för att förmedla överklagandet av en ny horisont som aldrig har sett i detalj förut, till många människor på ett levande och inspirerande sätt, säger byrån.

Relaterade Artiklar

Back to top button