Japan Display utvecklar modulÀr Micro LED-skÀrm

Japan Display utvecklar modulÀr Micro LED-skÀrm

Genom att tillverka skÀrmar frÄn smÄ moduler kan skÀrmstorlekar enkelt varieras och alla möjliga bildförhÄllanden stöds. Japan Display försöker erbjuda oss just det med utvecklingen av en Micro LED-modul.

Som AnandTech rapporterar meddelade Japan Display nyligen att det hade slutfört utvecklingen av en 1,6-tums Micro LED-skĂ€rm. Även om det Ă€r litet Ă€r skĂ€rmens specifikation och potentialen den imponerande.

1,6-tumsmodulen bestÄr av ett rutnÀt pÄ 300 x 300 pixlar som erbjuder en upplösning pÄ 256 ppi, betraktningsvinklar större Àn 178 grader och en ljusstyrka pÄ 3000 nit. Galiumnitrid LED-chips som anvÀnds i modulen Àr utvecklade av Silicon Valley startup glo och kombinerat med Japan Displays egna lÄgtemperatur polykristallina kisel (LTPS) bakplan.

Chipsen som tillhandahĂ„lls av glo anvĂ€nder nanotrĂ„dar för att erbjuda “defektfria, 3D-strukturer som möjliggör röda, gröna och blĂ„ microLED med tillförlitligheten hos ett oorganiskt materialsystem.” Ju mindre de Ă€r, desto effektivare blir Micro-lysdioderna.

Ingen bakgrundsbelysning, polarisator eller fÀrgfilter krÀvs för att denna lilla skÀrm ska fungera, och den mycket höga ljusstyrkan i kombination med utmÀrkta betraktningsvinklar sÀtter tydligt Micro LED i rampljuset för nÀsta generation skÀrmar. Man hoppas att nÀr prototypen har förvandlats till en kommersiell produkt kan den anvÀndas pÄ ett modulÀrt sÀtt, sÄ vi kan fortfarande köpa 50- och 60-tums TV-apparater, men de bestÄr av mÄnga Micro LED-moduler. Slutresultatet Àr stora TV-apparater med mycket hög ljusstyrka och de bÀsta betraktningsvinklarna samtidigt som de Àr extremt effektiva.

Eftersom Micro LED fortfarande Àr sÄ nytt och endast ett fÄtal företag arbetar med det, borde vi förvÀnta oss flera Är innan den första kommersiella (och avancerade) TV: n tillkÀnnages med tekniken. Om det Àr sÄ bra som denna prototyp antyder, tar det dock inte lÄng tid för LCD och OLED att försvinna frÄn marknaden.