Jag försökte Asus 360Hz-skÀrm och det gjorde mig till en bÀttre spelare

Jag försökte Asus 360Hz-skÀrm och det gjorde mig till en bÀttre spelare

LAS VEGAS – Har du nĂ„gonsin undrat om din skĂ€rm verkligen kan göra dig till en bĂ€ttre spelare? Tja, sĂ„ gjorde Asus och Nvidia, vilket Ă€r anledningen till att vi i Ă„r pĂ„ CES fick en introduktion till vĂ€rldens första 360Hz-spelmonitor.

CES 2020 Bug Art

Även om monitorn fortfarande inte har nĂ„got pris, slĂ€ppdatum eller till och med ett officiellt namn, fick vi chansen att testa det sjĂ€lva i Nvidias svit, dĂ€r jag fick chansen att testa mina fotograferingsförmĂ„ga mot dussintals andra pressmedlemmar frĂ„n olika butiker runt om i vĂ€rlden.

För att verkligen fĂ„ en kĂ€nsla för alla fördelar som de mest konkurrenskraftiga esportsfokuserade spelarna kan fĂ„ frĂ„n en uppgradering till 360Hz, satte Nvidia upp tvĂ„ bildskĂ€rmar sida vid sida (en 60Hz och en 360Hz) som kör samma test pĂ„ Counter Strike: Global stötande. I ett verkligt mĂ„tt av hastighet och smidighet var spelarna utrustade med en AWP-prickskytt för att skjuta ner en av de mest ökĂ€nda hallarna i spelhistoriken – dubbla dörrar pĂ„ Dust II. Den hĂ€r ikoniska skjutbanan Ă€r dĂ€r mĂ€sterskap har vunnits och förlorats, vilket gör det till den perfekta vĂ€gen att skilja 60Hz-spelarna frĂ„n 360Hz.

Asus 360Hz bildskÀrm kontra 60Hz

Testet fungerade sÄ hÀr: med slumpmÀssiga intervall skulle en fiendens AI hoppa mellan de tvÄ dörrarna totalt tio gÄnger. Spelare mÄste dÄ se hur mÄnga gÄnger de kunde fÄ en trÀff pÄ botten pÄ 60Hz-skÀrmen och hur mÄnga trÀffar de fick vid 360Hz.

Vid min första körning vid 60Hz (med cirka sex Nvidia-reps och andra pressvakter) fick jag en rungande noll av 10 trÀffar. Mitt förtroende skakade, en Nvidia-rep försÀkrade mig om att inte ens de bÀsta spelarna i vÀrlden klarade sig bra pÄ det hÀr testet, med pro-spelare n0thing fick bara tvÄ av 10 vid 60Hz.

NÀr jag vÀl hade överförts till 360Hz kÀnde jag mig dock ostoppbar. Genom flera körningar gjorde jag i genomsnitt sex av tio skott, vilket för matematiska vitsningar dÀr ute Àr en prestationsökning pÄ 600 procent.

Nu Àr det naturligtvis uppenbart att hoppet frÄn 60Hz till 360Hz skulle vara mycket mer omfattande Àn vad du kan se nÀr du hoppar upp frÄn sÀg, 144Hz eller 240Hz, men tyvÀrr kunde jag inte testa det deltaet som den enda sidan -sides testet var 60 / 360Hz split.

Personligen har jag spelat spel som CS: GO vid 120Hz i flera Är pÄ min Acer Predator X34, och ur en kÀnselförnimmelse ensam kan jag sÀga att jag definitivt kÀnde en mycket snabbare kÀnsla av lyhördhet och snabbhet till mitt mÄl Àn vad jag gör pÄ mitt övervaka hemma.

Vid vĂ„rt möte med Asus berĂ€ttade en representant för mig att 360Hz Ă€r bara början pĂ„ vad företaget kallar sin “vĂ€g till 1000Hz”, sĂ„ vem vet? Kanske om nĂ„gra Ă„r ser jag tillbaka pĂ„ 360Hz och undrar hur jag nĂ„gonsin spelat pĂ„ en bildskĂ€rm sĂ„ “lĂ„ngsam” och fĂ„tt 10 av 10 varje gĂ„ng.