Ivanka Trump Ă„ker skridskor genom CES Utseende Outmanad

Ivanka Trump Ă„ker skridskor genom CES Utseende Outmanad

LAS VEGAS — Ivanka Trump, presidentens dotter och rĂ„dgivare, dök upp pĂ„ CES hĂ€r ikvĂ€ll tillsammans med Consumer Technology Association VD, men hennes diskussion med Gary Shapiro om “Framtiden för arbetet” var mycket mindre kontroversiell Ă€n beslutet att bjuda in henne i den första plats.

CES 2020 Bug Art

Innan keynoten Àgde rum var mÄnga förvirrade och frustrerade över varför Trump fick en plats pÄ mÀssan, delvis pÄ grund av hennes status som företrÀdare för en administration med politik som mÄnga tycker Àr osmakliga, men ocksÄ för att hennes plats kunde ha intagits av en kvinna som Àr mer kopplad till tekniksektorn och bÀttre lÀmpad för att tala om hur innovation kommer att förÀndra sysselsÀttningslandskapet i USA och vÀrlden.

I slutÀndan var Trumps utseende anmÀrkningsvÀrt och ibland milquetoast. Det mest anmÀrkningsvÀrda som Trump föreslog under diskussionen var möjligheten att ha ditt gymnasieexamen och HLR-kvalifikationer tillgÀngliga och certifierade pÄ din telefon, snarare Àn att fÄ din arbetsgivare att slÄ upp dem.

För det mesta höll hon sig dock vid sĂ€kra Ă€mnen och talade om administrationens Ă„tagande att hjĂ€lpa det tidigare fĂ€ngslade sĂ€kra arbetet inom tekniksektorn efter att ha slĂ€ppts genom att lĂ€ra dem programmering och andra IT-fĂ€rdigheter. Hon pratade ocksĂ„ om regeringens löfte till amerikanska arbetare, som bad företag och handelsgrupper att “utvidga program som utbildar, utbildar och omskalar amerikanska arbetare frĂ„n gymnasiet till nĂ€ra pension.”

Åsikter

Men inget hon sa kunde omedelbart tas som kontroversiellt, Ă€ven om Trump, precis som sin far, strĂ€ckte sanningen lite. PĂ„ det löftet, till exempel, “medan 282 företag lovade att skapa mer Ă€n 9,9 miljoner nya jobbmöjligheter, har dussintals av dem skickat amerikansk jobb utomlands under Trump-eran”, enligt Public Citizen, som beskriver sig sjĂ€lv som ett ideellt konsumentföresprĂ„k organisation.

Trump sa ocksÄ att det inte fanns nÄgon bÀttre tid att vara anstÀlld i Amerika, men mycket har sagts om hur amerikaner Àr överanstrÀngda och underbetalda. Hon menade ocksÄ att den privata sektorn var bÀttre pÄ att utföra teknikjobb Àn den offentliga sektorn, att USA hade det största universitetssystemet i vÀrlden och att lönerna stiger (som de Àr eller inte, beroende pÄ hur du ser pÄ Det.)

Men det hÀr Àr politiska debatter, inte i sig tekniska, och Trump mötte inga sÀrskilt svÄra frÄgor frÄn Shapiro.

Det finns giltiga diskussioner om Trumps nĂ€rvaro, men det skulle vara svĂ„rt att felaktiga innehĂ„llet i vad Ivanka Trump sa eftersom det var lite dĂ€r. De som hoppas pĂ„ den typ av vilda förklaringar hennes far Ă€r kĂ€nd för – eller en grym grupp demonstranter – lĂ€mnade troligen besviken.