Israelsk domstol beordrar Facebook att avblockera kontot för NSO Group-anställda

Facebook, Facebook Coronavirus, Coronavirus i Indien, Facebook felinformation, Facebook coronavirus påstående, Facebook coronavirus spridning Facebook sa i ett uttalande: ”NSO Group har genomfört cyberattacker mot människorättsaktivister, journalister och diplomater. (Fil)

En domstol i Tel Aviv beordrade Facebook Inc att avblockera en arbetares privata konto hos det israeliska övervakningsföretaget NSO Group, och liknande beslut förväntas för andra anställda de närmaste dagarna, sa en NSO-taleskvinna på tisdag.

En grupp NSO-anställda lämnade in en talan mot Facebook i november och sa att sociala medier hade orättvist blockerat sina privata konton när den stämde NSO i oktober.

Facebook-ägda meddelandetjänsten WhatsApp anklagade det israeliska företaget för att hjälpa regeringsspioner att bryta sig in i telefonerna till cirka 1400 användare i en hacking som riktar sig till diplomater, politiska dissidenter, journalister och högre regeringsmyndigheter över hela världen.

NSO-anställda sa att deras Facebook- och Instagram-konton, och även de för tidigare arbetare och familjemedlemmar, hade blockerats.

Med avgörande om deras klagomål beordrade Tel Aviv tingsrätt att en anställds konto skulle återställas till onsdag eftermiddag.

”Vi är säkra på att Facebook efter domstolens entydiga uttalanden kommer att vända den åtgärd den tog mot andra anställda,” sade NSO: s taleskvinna.

Facebook sa i ett uttalande: ”NSO Group har genomfört cyberattacker mot människorättsaktivister, journalister och diplomater. Vi kommer att fortsätta att vidta lämpliga åtgärder för att försvara våra användare och vi ser fram emot att delta i öppen domstol för att dokumentera hur NSO hotar användarnas säkerhet och behöver hållas ansvariga. ”

Företaget sa i november att det hade inaktiverat “relevanta konton” efter att ha tillskrivit NSO-gruppen och dess anställda en “sofistikerad cyberattack” och sade att åtgärden var nödvändig av säkerhetsskäl.

WhatsApp anklagade NSO för att underlätta regeringens hacking i 20 länder. Mexiko, Förenade Arabemiraten och Bahrain var de enda länder som identifierades. NSO, grundat 2009, förnekar anklagelserna.

Relaterade Artiklar

Back to top button