IRS planerar webbplats för att spåra stimulanskontroller

UPPDATERING: IRS lanserade verktyget den 15 april, två dagar före schemat. Så här använder du det, men varnas för att vissa rapporterar tekniska problem.

Originalhistoria:
Stimuluscheck ska snart ut, och amerikanerna vill veta exakt när de ska få sina betalningar. Det ser inte ut som om någon behöver spela ett gissningsspel, eftersom Internal Revenue Service (IRS) meddelade att det kommer att erbjuda en webbplats som övervakar alla stimulanskontroller. Känd som “Get My Payment” -verktyget kommer IRS att låta amerikaner besöka denna onlinebaserade portal för att övervaka statusen för deras stimuluskontroll och när den ska komma.

Det gör det också möjligt för amerikaner att tillhandahålla sina bankkontouppgifter för att ta emot betalningen tidigare genom direktinsättning eftersom utskick av stimulanskontrollen kan ta flera dagar eller veckor. IRS varnar emellertid för att vissa amerikaners stimulanskontroller redan är planerade för leverans via posten och inte kan konverteras. Använd ändå verktyget “Få min betalning” för att få reda på statusen för din stimuluskontroll för att ställa förväntningar.

IRS syftar till att lansera verktyget “Få min betalning” den 17 april. Ändå kan den federala byrån missa sitt förväntade lanseringsdatum om typiska byråkratiska problem uppstår.

Dessutom meddelade IRS och finansdepartementet att andra amerikaner utan skatteplikt kan ange sin direktinsättning eller postadressinformation för att också få en stimulanskontroll. Icke-filers kan besöka IRS specialiserade webbplats för att registrera sig och komma i kö. Vissa människor visste inte om de skulle tjäna en stimulanskontroll som icke-arkiverare, men IRS bekräftar att de är berättigade via portalen ‘Icke-filrar Ange betalningsinformation här’ som debuterade på fredag. Nu är det bara en tidsfråga innan miljoner amerikaner får stimulanscheckar via direktinsättning eller post.

Kvalificerad för en stimulanskontroll? Både IRS och finansdepartementet föreslår att amerikaner kommer att börja ta emot betalningar nästa vecka. Håll utkik efter det och glöm inte att prova verktyget “Få min betalning” den 17 april eller omkring för att spåra din stimuluskontroll. Amerikaner som valde direktinsättning är först i raden, och de som förlitar sig på en postbetalning måste vänta lite längre.

Relaterade Artiklar

Back to top button