IRS: Glöm inte att betala skatt på dina kryptovalutainvesteringar

IRS påminner alla om att de behöver betala skatt på sina kryptovalutainvesteringar.

På fredagen sa Internal Revenue Service att det har skickat brev till skattebetalare som har gjort kryptovalutatransaktioner, men som potentiellt misslyckats med att rapportera de inkomster de tjänat på dem.

“Skattebetalarna bör ta dessa brev mycket seriöst genom att granska sina skatteregistreringar och vid behov ändra tidigare avkastningar och betala tillbaka skatter, räntor och påföljder”, sade IRS-kommissionär Chuck Rettig i tillkännagivandet.

Om det inte är tillräckligt skrämmande antydde Rettig också att regeringen försöker spåra kryptovalutabetalningar online. “IRS utökar våra ansträngningar med virtuell valuta, inklusive ökad användning av dataanalys,” tillade han

Brevet skickas till mer än 10 000 personer i slutet av augusti. Hur skattemyndigheten fick namnen på de drabbade skattebetalarna klargjordes inte. Men förra året sa en av de största kryptovalutainvesteringsplattformarna, Coinbase, att den hade delat data från 13 000 användare med IRS för att följa ett domstolsbeslut.

“Domstolen beordrade Coinbase att tillhandahålla skattebetalarens ID, namn, födelsedatum, adress och historiska transaktionsregister för vissa kunder med högre transaktion under perioden 2013-2015”, sa plattformen då. Ursprungligen sökte IRS data om 500 000 Coinbase-användare. Domstolen fann emellertid att Coinbase behövde överföra data till 13 000 användare, som hade en handelsvolym på mer än 20 000 dollar.

Om du är en kryptovalutaanvändare och inte har betalat skatt på dina transaktioner kommer IRS: s brev att lära dig hur du ska betala. Byrån har också en FAQ om hur den behandlar kryptovalutan som en skattepliktig tillgång.

IRS varnar för att planera att använda revisioner och brottsutredningar för att säkerställa att kryptovalutainvesterare följer skattelagstiftningen.

Relaterade Artiklar

Back to top button