IRS: Glöm inte att betala skatt pÄ dina kryptovalutainvesteringar

IRS: Glöm inte att betala skatt pÄ dina kryptovalutainvesteringar

IRS pÄminner alla om att de behöver betala skatt pÄ sina kryptovalutainvesteringar.

PÄ fredagen sa Internal Revenue Service att det har skickat brev till skattebetalare som har gjort kryptovalutatransaktioner, men som potentiellt misslyckats med att rapportera de inkomster de tjÀnat pÄ dem.

“Skattebetalarna bör ta dessa brev mycket seriöst genom att granska sina skatteregistreringar och vid behov Ă€ndra tidigare avkastningar och betala tillbaka skatter, rĂ€ntor och pĂ„följder”, sade IRS-kommissionĂ€r Chuck Rettig i tillkĂ€nnagivandet.

Om det inte Ă€r tillrĂ€ckligt skrĂ€mmande antydde Rettig ocksĂ„ att regeringen försöker spĂ„ra kryptovalutabetalningar online. “IRS utökar vĂ„ra anstrĂ€ngningar med virtuell valuta, inklusive ökad anvĂ€ndning av dataanalys,” tillade han

Brevet skickas till mer Àn 10 000 personer i slutet av augusti. Hur skattemyndigheten fick namnen pÄ de drabbade skattebetalarna klargjordes inte. Men förra Äret sa en av de största kryptovalutainvesteringsplattformarna, Coinbase, att den hade delat data frÄn 13 000 anvÀndare med IRS för att följa ett domstolsbeslut.

“Domstolen beordrade Coinbase att tillhandahĂ„lla skattebetalarens ID, namn, födelsedatum, adress och historiska transaktionsregister för vissa kunder med högre transaktion under perioden 2013-2015”, sa plattformen dĂ„. Ursprungligen sökte IRS data om 500 000 Coinbase-anvĂ€ndare. Domstolen fann emellertid att Coinbase behövde överföra data till 13 000 anvĂ€ndare, som hade en handelsvolym pĂ„ mer Ă€n 20 000 dollar.

Om du Àr en kryptovalutaanvÀndare och inte har betalat skatt pÄ dina transaktioner kommer IRS: s brev att lÀra dig hur du ska betala. ByrÄn har ocksÄ en FAQ om hur den behandlar kryptovalutan som en skattepliktig tillgÄng.

IRS varnar för att planera att anvÀnda revisioner och brottsutredningar för att sÀkerstÀlla att kryptovalutainvesterare följer skattelagstiftningen.