IRCTC-tågbiljettbokning får nu Google Pay-support: Så här använder du

irctc, irctc tågbiljettbokning, tågbiljettbokning, tågbiljett bokning google pay, google pay, google play ticket booking, google pay app, google pay app irctc, google pay app ticket booking, irctc tågbiljettbokning online, google pay irctc ticket bokning Google Pay har lagt till stöd för tågbiljettbokning för Indian Railways på Android och iOS.

IRCTC-tågbiljettbokning online av Google Pay-appen: Google Pay har lagt till stöd för tågbiljettbokning för Indian Railways på Android och iOS. Tjänsten, som drivs av Indian Railway Catering and Tourism Corporation (IRCTC), tillåter sina användare att köpa tågbiljetter på Pay samt söka, boka och avbryta tågbiljetter.

”Vi har redan sett enormt uppmuntrande användaresvar för hyra- och bussbiljettbokningsalternativ på Google Pay med abhiBus, Goibibo, RedBus, Uber och Yatra. Nu med IRCTC på Google Pay blir din resa enklare även på tåg, säger Ambarish Kenghe, chef för produktledning, Google Pay i ett blogginlägg från företaget.

Dessutom kommer Google Pay att tillåta användarna att se platsens tillgänglighet, tågets restid samt restider mellan två stationer. För att komma åt funktionen måste man uppdatera Google Pay-appen till den senaste versionen eftersom den nu är tillgänglig för alla användare.

• För att boka tågbiljetter via Google Pay, öppna appen och bläddra ner till affärssektionen. Klicka nu på alternativet “Tåg”.

• Klicka på “Boka tågbiljetter”.

• Användare måste ange ursprung och destination samt avgångsdatum och kvot för att söka efter tåg.

• Appen visar tåg som är tillgängliga för den destination som användaren kommer in och tillgängligheten för varje tåg kan kontrolleras separat.

• När användare trycker på “kontrollera tillgänglighet” visas de om sittplatsen är tillgänglig och i vilken klass eller om det väntar tillsammans med priset.

• När sätet har valts klickar du på “välj”.

• Användaren kommer att dirigeras till sidan för passagerarinformation där man måste logga in med sitt IRCTC-ID. De som inte har IRCTC-användar-ID måste skapa det.

• När information som namn, ålder, kön osv. För alla passagerare har angetts klickar du på Fortsätt.

• Användarna kommer att uppmanas att bekräfta bokningsinformationen och lägga upp dem som de måste trycka på Fortsätt.

• Välj sedan betalningsmetod och klicka på Fortsätt.

• Efter att ha angett UPI PIN kommer användarna att skickas till IRCTC-webbplatsen där de måste ange sitt IRCTC-lösenord och Captcha visas.

• Klicka slutligen på Skicka för att boka tågbiljett.

Google Pay lanserades som Google Tez i september 2017. Förra året, vid sitt Google for India-evenemang i New Delhi i augusti, döpte företaget Tez-appen till Google Pay som en del av sitt förnyade fokus på Indien. Appen tillåter användaren att ladda mobilplaner, köpa bussbiljetter, överföra pengar direkt från bankkonton via UPI, betala räkningar och mer.

© IE Online Media Services Pvt Ltd.

Relaterade Artiklar

Back to top button