iPod touch vs iPhone

PureGear DualTek-skal till iPhone XR

F: Jag vill verkligen fÄ en iPod touch pÄ grund av applikationerna, utseendet, pekskÀrmen, videon, strömmen och sÄ vidare. Det finns dock tvÄ saker jag undrar över: För det första, vilka saker har iPhone som iPod touch inte har, och nÀr kommer nÀsta iPhone och iPod touch att finnas till salu?

– Kommer

A: För det mesta Àr den största skillnaden mellan iPod touch och iPhone sjÀlva telefonfunktionerna. SjÀlva iPhone har uppenbarligen förmÄgan att ringa och ta emot telefonsamtal och SMS-meddelanden. Vidare, med en dataplan kan iPhone anvÀndas över 3G- eller EDGE-nÀtverket utöver ett Wi-Fi-nÀtverk, medan iPod touch endast Àr begrÀnsad till internetÄtkomst i ett Wi-Fi-nÀtverk. IPhone innehÄller ocksÄ en kamera och inbyggd mikrofon som iPod touch inte gör, och inkluderar ocksÄ GPS-stöd medan iPod touch Àr begrÀnsad till att försöka bestÀmma din plats baserat pÄ nÀrliggande Wi-Fi-Ätkomstpunkter.

Andra generationens iPod touch som slÀpptes i höstas Àr dock inte utan sina egna fördelar jÀmfört med iPhone. För det första finns den i en 32 GB-modell, medan iPhone med högsta kapacitet bara Àr 16 GB. Nuvarande trender hittills tycks tyda pÄ att iPod touch kommer att fortsÀtta att finnas i högre kapacitet Àn iPhone i framtida modeller. IPod touch Àr ocksÄ en mycket smalare enhet och innehÄller inbyggt stöd för Nike + Sport Kit, en funktion som inte fungerar alls pÄ iPhone, inte ens med dockningsanslutningssensorn. Andra generationens iPod touch erbjuder ocksÄ nÄgra fördelar som tidigare var exklusiva för iPhone, till exempel en inbyggd högtalare och röstinspelningsfunktioner via en mikrofon ansluten till hörlursporten.

Ännu viktigare Ă€r att iPod touch Ă€r tillgĂ€nglig till ett rimligt pris utan att behöva underteckna ett kontrakt för mobiltjĂ€nster. Medan iPhone kan verka billigare pĂ„ framsidan, kommer det lĂ„ngsiktiga Ă„tagandet med de flesta mobiloperatörer att göra den lĂ„ngsiktiga kostnaden mycket högre Ă€n det direkta inköpspriset för en iPod touch.

NÀr det gÀller slÀppdatum finns det inget sÀtt att veta sÀkert nÀr nya modeller kommer att slÀppas. Baserat pÄ tidigare historia har Apple dock haft en tendens att slÀppa nya iPhone-modeller i juni eller juli och nya iPod-modeller i september eller oktober.

För mer information om de specifika funktionerna för varje enhet, se till att lÀsa vÄra omfattande recensioner av andra generationens iPod touch och iPhone 3G.