iPhone 6-batteri avfyras sannolikt av externa faktorer i Kina: Apple

Apple, iphone, apple iphone, iphone batteri bränder, apple batteri fies i Kina, Kina, Peking, världen “De enheter som vi hittills har analyserat har tydligt visat att externa fysiska skador hände dem som ledde till den termiska händelsen”, sade en taleskvinna från Apple. (Källfilen)

Apple Inc sa att externa faktorer var den troliga orsaken till iPhone 6-batteribränder som beskrivs i en kinesisk konsumentskyddsrapport som presenterades allmänt i statliga medier tidigare i veckan och skapade ett surr på sociala medier. Shanghai Consumer Council släppte en rapport på fredagen som beskriver batteribränder i åtta iPhone 6-telefoner.

Se vad annat gör nyheter

Det detaljerade också iPhone 6-telefoner som slås av innan batterierna är urladdade – telefoner utanför ett globalt iPhone 6-återkallningsområde som Apple meddelade den 20 november för att ta itu med problemet.

”Enheterna vi hittills har analyserat har tydligt visat att externa fysiska skador hände dem som ledde till den termiska händelsen,” sade en taleskvinna från Apple i ett e-postmeddelande till Reuters sent på tisdagen. Hon sa också att Apple utvidgade sin undersökning av avstängningsfrågan.

Det amerikanska teknikföretaget har sett den kinesiska försäljningen sjunka under de senaste tre kvartalen när inhemska smarttelefontillverkare konkurrerar med högspecifika telefoner till låga prispunkter. Det hoppas att studsa tillbaka under första kvartalet nästa år med sin iPhone 7.

Men de inhemska tillverkarna av mobiltelefoner fick sannolikt en boost efter att Sydkoreas Samsung Electronics Co. Ltd. återkallade 2,5 miljoner Note 7-telefoner globalt efter en serie batteribränder, vilket ökade misstro mot utländska smarttelefonvarumärken, enligt användare, analytiker och konsumentgrupper.

Konsumentrådet i Shanghai sade i sin rapport att under Samsungs återkallelse i oktober-november, klagomål som rör Apple-produkter hoppade och svarade för nästan hälften av det totala antalet år 2763 – i sig en nästan tvåfaldig ökning från 2015.

“Samsung-fodralet fick (kinesiska smarttelefonanvändare) att tänka att ett internationellt varumärke inte nödvändigtvis är lika med en säker produkt”, säger Nicole Peng, chef för forskare Canalys i Asien och Stillahavsområdet.

Statliga medier med Shanghai-rådets rapport på måndag fick tiotusentals kommentarer på sociala medier. Medan många tvivlade på att iPhone 6 var fel, uttryckte topprankade kommentarer frustration över att utländska varumärken kunde ställa höga priser och ändå inte garantera säkerhet.

“Jag oroar mig fortfarande för iPhone om det verkligen finns ett problem, men det undersöks inte”, säger Liu, en 21-årig student i Peking. “Nyheten fick mig att ändra mina Apple-vanor”, sa han till Reuters. “Till exempel vågar jag inte leka med telefonen i sängen och om den värms upp slänger jag den snabbt åt sidan.”

Relaterade Artiklar

Back to top button