iPhone 12: oktober släpps utan laddare

Apple är planerad att presentera sina flaggskeppstelefoner för året i oktober. Även om företaget ännu inte officiellt har meddelat iPhone-evenemanget rapporterade det att leveransen kommer att vara “tillgänglig några veckor senare.” Informationen om ”avslöjandedatumet” har avslöjats av den ökända läckaren Jon Prosser.

IPhone 12 kommer enligt uppgift erbjuda små nya designförbättringar, till exempel ett mindre skår på framsidan. Den nuvarande generationens iPhone är den tredje iterationen som använder samma designspråk; iPhone 12 kan förändra det något. Det kommande iPhone-sortimentet kommer också att vara de första 5G-utrustade enheterna från Apple.

Ingen laddare i lådan?

Den andra stora förändringen med den här versionen kommer att vara att ta bort kraftsten från lådan, enligt källor med information om leveranskedjan. Det har blivit ett av de största kontroversiella ämnena kring iPhone 12 redan innan den släpptes. Apple kommer enligt uppgift att utröna rörelsen som “miljövänlig” – mindre förpackning, mindre e-avfall.

Många använder enligt uppgift inte laddaren som kommer i lådan. Använd istället sina egna snabb laddare från tredje part eller har redan adaptrar. Det skulle verkligen minska koldioxidavtrycket som genereras av Apple-enheter. Men inte alla verkar vara överens med det och vissa har till och med gått vidare med att föreslå att företaget gör ett sådant steg för att öka vinsten.

Apple kommer sannolikt att fortsätta sälja sina laddare / adaptrar separat även om de slutar packa det tillsammans med iPhones. Det skulle göra kunderna nöjda om priset på iPhone också sjunker, om företaget verkligen gör ett sådant steg för att vara ”miljövänligt”. IPhone 11 och iPhone XR levereras med en långsam 5W-laddare och de flesta använder inte dem utan investerar snarare i en snabb 18W-laddare.

Gillar du tanken på att din iPhone inte ska levereras med en laddare? Låt oss veta i kommentarerna.

Du kanske också vill läsa dessa:

Relaterade Artiklar

Back to top button