IPhone 11 visar inte Wi-Fi-fördelar över iPhone XS

IPhone 11 visar inte Wi-Fi-fördelar över iPhone XS

Årets iPhone-modeller – iPhone 11, 11 Pro och 11 Pro Max – Ă€r de första med Wi-Fi 6, en ny trĂ„dlös standard som ska öka hastigheten och rĂ€ckvidden kraftigt. Naturligtvis var jag glad att testa dem med en ny Netgear Wi-Fi 6-router och en gigabit-företagsanslutning. Intressant nog visar resultaten att det största du kan göra för att förbĂ€ttra din iPhone Wi-Fi-prestanda inte involverar Wi-Fi 6, utan en instĂ€llning som du kan Ă€ndra pĂ„ vilken som helst ny router.

Testet

Jag testade iPhone 11, 11 Pro Max, en Samsung Galaxy Note 10+ (som har Wi-Fi 6) och en iPhone XS Max (som inte gör det) mot en Netgear-router som visar 853 Mbps genomströmning. Jag testade telefonerna pÄ 5 fot, 50 fot och 90 meter frÄn routern. Alla enheter tappade signalen lite lÀngre Àn 90 meter bort.

Som du kan se i de tvÄ diagrammen nedan hade de fyra telefonerna hastigheter i ett ganska snÀvt band. Som jag sÄg i mina LTE-tester Àr iPhone 11 och 11 Pro Max ofta lÄngsammare Àn iPhone XS Max, och de har inget större rÀckvidd.

5Ghz iPhone Wi-Fi-jÀmförelse

Jag skulle krita upp detta till programvaruproblem, eftersom hÄrdvaran hÀr verkligen inte Àr sÀmre Àn förra Äret. AnvÀndare har klagat mycket pÄ buggar i iOS 13, och jag gjorde dessa tester precis innan 13.1.1 OS-uppdateringen kom igenom.

2,4 GHz iPhone Wi-Fi-hastigheter

Men sÄg du skalan pÄ Y-axeln i dessa diagram? LÄt oss sÀtta dessa hastigheter pÄ ett diagram med en enda Y-axel:

iPhone Wi-Fi-band jÀmfört

Detta visar att det bÀsta du kan göra för dina Wi-Fi-hastigheter Àr att byta frÄn 2,4 GHz till 5 GHz. Och Àven om 5 GHz har mindre vÀgggenomströmning Àn 2,4 GHz, fann vi att det har större anvÀndningsomrÄde.

VÄrt testlaboratorium Àr en mycket trÄng 2,4 GHz-zon; det finns mÄnga nÀtverk frÄn omgivande byggnader och kontor som stöter pÄ de tre anvÀndbara kanalerna i bandet. Med fler tillgÀngliga kanaler i 5 GHz-bandet finns det större chans att hitta en gratis.

Om du bor ensam i ett hus i skogen hittar du bÀttre rÀckvidd pÄ 2,4 GHz. Men de maximala hastigheterna kommer fortfarande inte nÄgonstans nÀra 802.11ac eller ax pÄ 5 GHz, som bara anvÀnder mycket mer spektrum för mycket bÀttre bandbredd.

I alla fall, Ätminstone med dagens utrustning, ser jag inte Wi-Fi-prestanda som en anledning att föredra Ärets iPhones. Modeller tillbaka till iPhone 6 har 802.11ac Wi-Fi, vilket borde erbjuda gedigen prestanda.

UWB: NĂ€sta iPhone Frontier

Det finns en mystisk ny radio i de nya iPhonerna, men precis som Wi-Fi 6-funktionen verkar det inte heller vara sÀrskilt anvÀndbart.

UWB, eller Ultra Wideband, Ă€r – Ă„tminstone i Apples fall – en mycket kortfattad teknik med mycket lĂ„g effekt som anvĂ€nder frekvenser som liknar Wi-Fi för att lokalisera mĂ€nniskor och enheter med bĂ€ttre noggrannhet Ă€n Bluetooth. Tanken Ă€r att en UWB-enhet kan berĂ€tta exakt var en annan Ă€r, inklusive i vilken riktning. Bluetooth vet bara att du befinner dig i en 30-fots radie.

Just nu kan UWB inte anvÀndas för nÄgra coola nya saker; den Àr utformad för att stoppa en dÄlig gammal sak: AirDrop-skrÀppost. Med tvÄ UWB-utrustade iPhones bör du se dina fysiskt nÀrmaste vÀnner, som du pekar telefonen pÄ, först i din AirDrop-lista.

I praktiken tyckte jag inte att detta var sant. Att peka min telefon eller inte pÄ en annan UWB-baserad iPhone verkade inte Àndra ordningen pÄ AirDrop-enheter pÄ nÄgot sÀtt som var vettigt; listan var fortfarande ganska mycket en virvar av nÀrliggande enheter.

UWB kan ocksÄ vara basen för Apples ryktade kommande kakelliknande tracker-enhet, och den har mÄnga anvÀndningsomrÄden inom industrin. Det kommer att bli en bred standard; till skillnad frÄn, sÀg blixtporten, kommer den att visas pÄ enheter som inte Àr Apple-enheter som Àr kompatibla. Men det Àr svÄrt för mig att bli upphetsad av den hÀr nya trÄdlösa funktionen just nu nÀr det Àr sÄ lite att göra med det.

Apple iPhone 11 Pro och Pro Max-02

Det Àr för framtiden; Var Àr beviset?

Apples nya Wi-Fi- och UWB-funktioner slÄr mig sÄ mycket som dess nya 5x bÀraggregations LTE-funktioner. De ser bra ut pÄ papper och kan vara relevanta i framtiden, men de erbjuder inga omedelbara fördelar för amerikanska konsumenter nu.

PÄ dagens LTE- och Wi-Fi-nÀtverk fungerar de nya iPhonerna precis som förra Äret. Ja, du fÄr fördelar jÀmfört med mycket Àldre iPhones, men du fÄr samma fördelar med förra Ärets modeller.

UWB Àr en intressant ny funktion, men hittills har jag inte sett varför det Àr en anledning att köpa en enhet. Med tanke pÄ att det kommer att dröja Är tills de flesta iPhones har UWB, kommer AirDrop-spamming att fortsÀtta ett tag, och tredje part har inte haft tillrÀckligt med tid för tekniken för att utveckla nya appar för det.

Det finns skÀl att köpa de nya iPhonerna över förra Ärets modeller: ljusare skÀrmar, fler kameror och snabbare processorer kommer att tÀnka pÄ. Men hittills Àr bÀttre trÄdlös prestanda inte en anledning. Om det Àr vad du verkligen vill kan 2020-iPhonerna vara de enheter som verkligen levererar.