iPhone 11 Rumor Roundup: Vad du behöver veta

iPhone 11 Rumor Roundup: Vad du behöver veta

Årets Apple-evenemang Ă€r instĂ€llt pĂ„ tisdag 10 september.

Apples nĂ€sta “speciella evenemang” kommer att hĂ„llas i Steve Jobs Theatre vid dess huvudkontor i Cupertino. Inbjudan har en flerfĂ€rgad, genomskinlig version av Apples logotyp som pĂ„minner om dess ursprungliga, mĂ„ngfĂ€rgade ikon. Vi mĂ„ste vĂ€nta till 10 september för att se vad det betyder.

Evenemanget, som börjar klockan 10 PT, kommer sannolikt att direktsÀndas pÄ Apple.com och YouTube.

Förra Ärets svit med Apple-telefoner innehöll Super Retina HD-skÀrmar (och en Liquid Retina HD-skÀrm för budgeten iPhone XR), Apples zippy A12-processor och 4K-videoinspelning. IPhone XS och iPhone XS Max var utmÀrkta uppdateringar av Apples sortiment, men ingen av dem var budgetvÀnliga.

SÄ vad vÀntar pÄ Apples iPhone-sortiment frÄn 2019? HÀr Àr de senaste rykten.

Ju fler saker förĂ€ndras …

Som AppleInsider konstaterar sĂ€ger en “skissartad” rapport frĂ„n den fransksprĂ„kiga webbplatsen iPhoneSoft att de nya iPhonerna kommer att ha samma dimensioner som 6,1-tums iPhone XR, 5,8-tums XS och 6,5-tums XS Max.

En Foxconn-arbetare lĂ€ckte ocksĂ„ detaljer om designen, vilket bekrĂ€ftade andra rapporter som tippade ett mörkgrönt fĂ€rgalternativ. Bloomberg rapporterar ocksĂ„ att de nya telefonerna kommer att vara betydligt mer vatten- och droppresistenta Ă€n sina föregĂ„ngare. KĂ€llan sĂ€ger ocksĂ„ att Apple kommer att ta bort ordet “iPhone” frĂ„n baksidan av telefonen (ett stort drag för ett sĂ„dant bildfokuserat företag) och att glasfodralet har ett matt utseende istĂ€llet för förra Ă„rets glattglasbaksida.

Dessa nya modeller kan ocksÄ stödja Apple Pencil, enligt listor frÄn fodertillverkaren Olixar: flera av dess nya mönster inkluderar en plats för pennan.

Vad kommer vi att kalla dessa nya smartphones? X- och XS-generationerna namngavs med romerska siffror för att fira 10 Är av iPhone, vilket ledde till oro för att vi skulle spekulera om iPhone XXVI Max om nÄgra Är. Men Apples korta dalliance med antika siffror Àr enligt uppgift gjort. Enligt 9to5Mac kommer de nya enheterna att vara iPhone 11 (ett steg upp frÄn iPhone XR), iPhone Pro (ett steg upp frÄn iPhone XS) och den otympliga och överflödiga iPhone Pro Max (ett steg upp frÄn iPhone XS Max).

HejdÄ 3D Touch, Hello Haptic Touch

3D Touch har varit en av iPhones minst anvÀnda funktioner sedan den debuterade i iPhone 6s. Det Àr kittligt och gick till stor del obemÀrkt av konsumenterna och lÀggs nu till vila. Apples nya Taptic Engine, kodnamnet Leap Haptics, kommer antagligen att fylla tomrummet, enligt 9to5Mac. Titta inte lÀngre Àn iOS 13, som försiktigt har flyttat sig bort frÄn 3D Touch.

iPhone 3D Touch

Under huven

A12-chipet som driver Apples senaste enheter Àr en av de mest kraftfulla pÄ marknaden, och det ryktade A13 lÄter som om det kommer att fortsÀtta den trenden, rapporterar Bloomberg. Ett annat hjÀlpchip, kallat AMX eller Matrix, kommer att göra benarbetet för matteintensiva uppgifter, vilket, som Bloomberg konstaterar, kommer att vara en vÀlsignelse för AR och datorsyn.

Även om Apples lĂ„ngvariga patentstrid med Qualcomm slutade tidigare i Ă„r kommer det fortfarande att bero pĂ„ Intels 4G-modem för sina kommande telefoner, enligt 9to5Mac. Men Intels senaste avgĂ„ng frĂ„n 5G-modembranschen rensar vĂ€gen för ett Apple-Qualcomm 5G-team-up 2020.

Efter mycket fram och tillbaka kommer Apples senaste iPhone enligt uppgift att innehĂ„lla en USB-C-laddare – men den kommer inte att dike den mycket skadade Lightning-porten, enligt 9to5Mac. Apples analytiker Ming-Chi Kuo rapporterar ocksĂ„ att de nya iPhonerna kommer att innehĂ„lla nĂ„got förstĂ€rkta batterier och stödja bilateral laddning: Detta innebĂ€r att anvĂ€ndare med AirPods kan placera fodralet pĂ„ baksidan av sin iPhone och ladda dem med telefonens ström.

SkĂ„despelare kommer att bli besvikna – men förmodligen inte förvĂ„nade – att fĂ„ veta att Apples efterlĂ€ngtade övergĂ„ng till en fullstĂ€ndig OLED-serie Ă€r minst ett Ă„r ute, enligt Bloomberg. IstĂ€llet kan vi förvĂ€nta oss en liknande fördelning som förra Ă„ret: OLED-skĂ€rmar för Pro och Pro Max och en LCD för 11.

Kameran

YouTuber MKBHD förvĂ€rvade nĂ€sta generations iPhone-dummy-modeller – prover skickade till fodertillverkare sĂ„ att de kan skrĂ€ddarsy sina produkter till Apples nya enheter. Dummy-telefonerna har en stor svart fyrkant med rundade kanter för att hysa iPhone 11 Pro och 11 Pro Maxs tre kameror och iPhone 11s tvĂ„ kameror.

Bloomberg rapporterar att den tredje kameran Àr en ultravidvinkelobjektiv som kommer att anpassa iPhone till Samsungs Galaxy S10 och andra stora kamerakonkurrenter. Den andra och tredje kameran inkluderar ocksÄ förbÀttrad zoom. Enligt 9to5Mac kommer den framÄtvÀnda kameran att fÄ en boost ocksÄ, sÄ att den kan spela in slow-mo video med 120 bilder per sekund; och Bloomberg sÀger att ansikts-ID-skannern kommer att ha ett bredare utbud av syn, sÄ att den kan kÀnna igen dig Àven om den ligger platt.

Pris och slÀpp

Priserna har Ànnu inte lÀckt ut, men det Àr sÀkert att anta att de kommer att vara i linje med förra Ärets utgÄvor: iPhone XS börjar pÄ $ 999,99 för 64 GB, XS Max Àr $ 100 mer för $ 1.099 för 64 GB och iPhone XR börjar pÄ $ 749.99 för 64 GB.

Softbanks president antydde ett slÀppdatum den 20 september för telefonerna, förmodligen uteslutande en annan förskjuten release. (IPhone XS och XS Max slÀpptes den 21 september, men budgeten iPhone XR kom ut en mÄnad senare, den 26 oktober.) Om detta datum stÀmmer kan vi förvÀnta oss att Apple kommer att hÄlla sin konferens den 10 september.

Årets iPhone-uppdatering Ă€r lugnet före nĂ€sta Ă„rs storm, nĂ€r Apple förmodligen kommer att tillkĂ€nnage OLED-skĂ€rmar för sin fulla sortiment, VR och AR-funktionalitet och 5G-modem för sina enheter. FortsĂ€tt kontrollera den hĂ€r historien för de senaste iPhone-rykten och lĂ€ckorna.