iOS 14-tips: Så här lägger du till widgets på din iPhone-startskärm

Apple, iOS 14, iOS 14-utvecklarbeta, hur man laddar ner iOS 14, iOS 14 beta-test, hur man betatestar iOS 14, iOS 14 släppdatum, iOS 14-enheter som stöds

iOS 14 släpps och alla kompatibla iPhone-användare har redan laddat ner programuppdateringen. Den senaste iOS-versionen innehåller massor av ändringar av gränssnittet, inklusive widgets på startskärmen och nya funktioner som appbibliotek, ny översättningsapp och mer. Om du har fastnat och fortfarande inte förstår hur du lägger till widgets på din iPhone-startskärm, här är en guide som du måste ta en titt direkt och ställa in din iPhone idag.

Innan något annat måste du uppdatera din iPhone till iOS 14-programversion. För att uppgradera till den senaste programvaran, gå först till Inställningar-appen, rulla sedan ner till Allmänt och klicka sedan på alternativet Programuppdatering. Innan du installerar programuppdateringen måste du se till att säkerhetskopiera all din data och ansluta telefonen till en stabil WiFi-anslutning.

Så här installerar du iOS 14, iPadOS 14 och watchOS 7 idag

Så här lägger du till widgets till iPhone-startskärmen

Efter installationen av iOS 14-uppdateringen är följande steg du måste följa för att lägga till widgetar på din iPhone-startskärm och få en ny look till din smartphone. Ta en titt.

– Först måste du trycka länge var som helst på startskärmen eller på en app och klicka sedan på redigera startskärmsalternativ på skärmen.

– Klicka sedan på ‘+’ ikonen längst upp på skärmen, i det övre vänstra hörnet för att vara specifik.

– Du kommer då att kunna se tillgängliga widgets. Tryck sedan på en av de många som visas och välj en storlek.

– Klicka sedan på alternativet Lägg till widget längst ner på skärmen för att lägga till det på startskärmen.

– Du kan placera widgeten var du vill. Du kommer också att kunna flytta om det efter behov genom att dra det var som helst på skärmen. Klicka sedan på alternativet Klar för att ställa in din widget.

På samma sätt kan du också ta bort widgetar genom att länge trycka och sedan klicka på alternativet ta bort.

Widgetarna finns också på iPad med iPadOS 14 men här är de begränsade till sidofältet Today View. Som jämförelse, på iPhone kommer du att kunna använda dessa widgets på startskärmen och även appskärmar.

Relaterade Artiklar

Back to top button