Inuti banbrytande datateknik bakom US Open

Inuti banbrytande datateknik bakom US Open

Data Àr en stor del av det som gör sport sÄ interaktiv. Vi har utvecklats frÄn baseballkort och markering av poÀngkort med pennor till SportsCenter-ticker, fantasy-sport och mobilappar för att hÄlla oss anslutna till alla aspekter av spelet eller matchen. För ett tre veckors pop-up-evenemang som US Open Tennis Championship erbjuder varje Är en ny möjlighet att utveckla spelar-, trÀnare- och fansupplevelsen med ny datateknik.

IBM har varit US Open: s teknologipartner i tre decennier. Företaget gav PCMag en rundtur bakom kulisserna i sitt datakommandocenter pÄ USTA Billie Jean King National Tennis Center i Flushing Meadows, New York, för att se hur företaget anvÀnder sin IBM Cloud-plattform och artificiell intelligens för att utrusta alla pÄ arenan (och de som följer pÄ distans) med spelar- och matchdata i realtid, frÄn programföretag och linjedomare till trÀnare och ÄskÄdare.

US Open-webbplatsen och mobilappar för Android och iOS har körts pÄ IBMs hybridmolninfrastruktur i flera Är, men varje Är integrerar teknikjÀtten nÄgra nya dataströmmar och AI-drivna tjÀnster.

Förutom det strömmande teknikens strÄlande matchinnehÄll och höjdpunkter över hela vÀrlden, packar IBM analyser i turneringsappen med SlamTracker. Det tar i realtid och historisk spelar-, match- och turneringsdata för att generera responsiva datavisualiseringar som förutsÀger resultatet av uppsÀttningar, brytpunkter och andra trycksituationer baserat pÄ datamönster som boll- och spelarpositionering pÄ banan.

I Är tog IBM och USTA denna information för första gÄngen till trÀnare och trÀnare med en ny Coach Advisor-app, som anvÀnder AI för att analysera videodata i realtid om allt frÄn spelstil till hur mycket energi spelare anvÀnder.

Annons

AI-höjdpunkter

AI Highlights identifierar varje match viktigaste ögonblick genom att analysera historisk data, publikljud och reaktioner och spelarnas ansiktsuttryck. Watson rangordnar sedan och automatiskt kuraterar höjdpunkterna för videoproduktionsteamet och skÀr dem i höjdpunkter. Det finns ocksÄ en AI Highlight-instrumentpanel tillgÀnglig för fans via US Open-appen och webbplatsen.

Data Command Center

Spelaren och matchstatistik och grafik pÄ dessa skÀrmar matas i realtid till sÀndarna och kommentatorerna som meddelar varje match i sÀndningsbÄset. Om John McEnroe kastar ut en intressant statistik om Rafael Nadals tidigare US Open-förestÀllningar under de senaste tio Ären, beror det pÄ att dessa killar skickade honom informationen.

IBM Cloud och Cybersecurity

Det finns gott om skÀrmar i kommandocentret, men inga rack med servrar. Allt gÄr via IBM Cloud, som har en hybridarkitektur av offentliga och privata datacenterlokaler för att skala upp eller ner baserat pÄ turneringsaktivitet. Hybridstacken blir mer komplex varje Är och integrerar nya tjÀnster frÄn IBM-förvÀrv som Red Hat. IBMs sÀkerhetsteam övervakar ocksÄ amerikanska öppna digitala plattformar för hack och intrÄng, med hjÀlp av verktyg som Watson för cybersÀkerhet för att analysera ostrukturerad data och cybersÀkerhetsforskning för proaktiv hotdetektering och slutpunktsskydd.

Linjeanropstabellstatistik

Arbetare över hela arenan, frÄn linjedomare och stadionpersonal till statistiker och mediekorrespondenter, kan komma Ät realtidsresultat, servera hastighetsradar, in / ut-bollplatser och en mÀngd andra mÄtt i hela spelet med hjÀlp av denna IBM-drivna USTA-surfplatta appar som samlar sensordata frÄn hela domstolen.

Watson Visual Recognition

Watsons Visual Recognition API bearbetar varje officiellt foto som tagits och laddats upp till USTA: s publiceringsverktyg och skannar det för ansiktsigenkÀnning för att snabbt identifiera spelarna pÄ banan och söka efter eventuella kÀndisar pÄ tribunen innan fotot officiellt publiceras.

Watson Tal-till-text

USOpen.org och mobilapparna erbjuder bÄda on-demand-videor av matchklipp, sammanfattningar och intervjuer före och efter matchen. Watson Speech-to-Text API eliminerar behovet av en transkribering genom att automatiskt skapa bildtexter sÄ snart en video laddas upp för att minska fördröjningen innan den publiceras i videosektionen. USTA behöver fortfarande redigera transkriptionerna, men Watson lÀr sig mer spelarnamn och tennistermer nÀr turneringen fortskrider.

SlamTracker

SlamTracker’s prediktiva analys handlar om lĂ€gesanalys. Watson-maskininlĂ€rningstekniken genererar tre “Keys to the Match” för varje spelare baserat pĂ„ Ă„tta Ă„rs Grand Slam-tennisdata, kombinerat med realtidsdata om statistik som ess och andel av vinster vid första servern för att förutsĂ€ga sannolikheter i en situation som en femte uppsĂ€ttning tiebreaker. Det pĂ„verkar till och med spelarmodeller, spelarpositioneringsdata och hur nĂ€ra en boll Ă€r baslinjen.

FrÄga Open

Watsons Natural Language API Àr en bra, snabb virtuell assistent pÄ marken i Flushing Meadows. Chatboten behandlar tusentals meddelanden och svar under hela turneringen. Du kan anvÀnda den för allt frÄn att hitta mat eller fÄ snabb matchdata till att fÄ vÀgbeskrivning till nÀrmaste stadionbadrum.

Coach rÄdgivare

Det mest innovativa tillskottet till US Open: s tekniska portfölj i Är Àr pÄ coaching- och trÀningssidan. IBM execs gav oss en titt pÄ den nya Coach Advisor-appen som USTA-personal anvÀnder för att stödja alla amerikanska mÀn och kvinnor som tÀvlar pÄ den internationella banan. Appindexen matchar video, traditionell tennisstatistik och nya spelarens energimÀtvÀrden med hjÀlp av AI för att spÄra trötthet, energianstrÀngning och fysiologisk belastning under hela matchen. Sportanalysappen Àr utformad för att hjÀlpa trÀnare att anpassa taktik och spelplaner och fÄ anpassade rapporter direkt efter en match.

Vidare lÀsning

Datorer och elektroniska recensioner

Datorer och elektroniska bÀsta val